Drugi športi

Alinghi in BMW Oracle končala boj na sodišču

New York, 27. 03. 2010 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
K.A / STA
Komentarji
0

Eno najbolj grenkih poglavij v 159-letni zgodovini jadralskega pokala Amerike se je uradno končalo. Alinghi in BMW Oracle sta v petek ustavili vse medsebojne sodne postopke.

Alinghi in BMW Oracle
Alinghi in BMW Oracle FOTO: Reuters

Stranki v sporu – San Francisco's Golden Gate Yacht Club (Oracle BMW) in Societe Nautique de Geneve (Alinghi) – sta po poltretjem letu prerekanj in iskanju pravice na sodišču glede pravil tekmovanja v petek ustavili vse medsebojne sodne postopke.

Jadralski svet je bil v minulih letih izpostavljen "kazanju mišic" švicarskega farmacevtskega mogotca Ernesta Bertarellija (Alinghi) in ameriškega računalniškega tajkuna Larryja Ellisona (BMW Oracle). In kaj je bil sploh predmet spora? Pravila ter tožarjenje in medsebojno obtoževanje o tem, katero moštvo naj bi si pravila prikrojilo po svoje, sebi v prid.

Višje sodišče v New Yorku je že lanskega maja potrdilo sodbo prizivnega sodišča, tako da so 33. pokal Amerike izpeljali letošnjega februarja v Valencii, ki se je končal z zmagoslavjem Oracla z 2:0.

Po končani sagi se bo jadralski svet lahko znova osredotočil na 34. pokal Amerike, ki ga bo leta 2013 bržkone gostil San Francisco.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.