Drugi športi

Alja Varagić: Tudi z Norvežankami se lahko enakovredno kosamo

Trondheim, 07. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske rokometašice so po uvodni zmagi drugega dela svetovnega prvenstva proti Južni Koreji z mislimi že usmerjene k petkovemu obračunu z gostiteljicami turnirja Norvežankami, ki ob francoski izbrani vrsti veljajo za glavne favoritinje za naslov svetovnih prvakinj. Ena od najbolj izkušenih v naši reprezentanci Alja Varagić sicer priznava, da so branilke naslova v vlogi (izrazitih) favoritinj, a v isti sapi podarja, da izbranke selektorja Dragana Adžića niso brez možnosti za morebitno presenečenje.

Slovenska ženska izbrana vrsta nadaljuje s prepričljivimi predstavami na letošnjem rokometnem mundialu na severu Evrope, kjer so v dozdajšnjem delu tekmovanja po pravem boju položile orožje le pred aktualnimi olimpijskimi prvakinjami Francozinjami.

Četa črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića je v drugi del turnirja v Trondheimu vstopila s (pričakovano) zmago nad Južno Korejo, že jutri (petek) pa jih čaka obračun z branilkami naslova Norvežankami, ki po mnenju mnogih spadajo v najožji krog favoritinj za vnovično končno slavje. "Na svetovnem prvenstvu tako ali tako ni slabih nasprotnic. Tudi na tekmi z Južno Korejo smo videle, da če se le za trenutek preveč sprostiš, si takoj kaznovan. Je pa treba priznati, da smo več kot 55 minut tekme popolnoma nadzirale potek dogodkov na igrišču. Ta ekipa je še enkrat več pokazala, da je zelo homogena in kakovostna," je po tretji zmagi na letošnjem SP dejala ena izmed nosilk igre v slovenski vrsti Alja Varagić, ki je bila proglašena tudi za najboljšo igralko dvoboja.

Članica ljubljanskega Krima Mercatorja je prepričana, da bodo naša dekleta tudi v obračunu z aktualnimi svetovnimi prvakinjami zelo drago prodala svojo kožo. "Menim, da se lahko enakovredno kosamo tudi z Norveško. Nenazadnje smo to pokazale pred letom dni na domačem evropskem prvenstvu, ko nam je le malo zmanjkalo, da pridemo do velikega presenečenja. Sicer pa je že tekma s Francijo v prvem delu SP-ja potrdila, da je razlika med nami in najboljšimi reprezentancami na svetu iz leta v leto vse manjša," je prepričana Varagićeva, ki je proti zasedbi Južne Koreje dosegla sedem zadetkov.

"Če bomo zmanjšale število napak v napadu, bomo zelo trd oreh vsakomur. Osebno imam zelo dober občutek za to prvenstvo. Zelo sem ponosna na opravljeno do zdaj, a še nismo rekle zadnje besede. Naši cilji so namreč že nekaj časa jasni," je še pristavila 32-letna slovenska reprezentantka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
07. 12. 2023 08.09
+0
Tudi to ne bi nič pomagalo bojo pa francozinje dale pike norvežankam
punkracij
07. 12. 2023 09.00
+1
Potrebno je kvalitetno igrati in se ne ukvarjati z kalkulacijami,ki niso nikoli preveč dobre za visok nivo igre,ki prinaša zmagoslavja.