Drugi športi

Bedene v finalu Metza klonil proti Tsongaju

Metz, 22. 09. 2019 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
6

Tridesetletni slovenski teniški igralec Aljaž Bedene ostaja brez zmage na turnirjih ATP. V nedeljskem finalu turnirja v Metzu ga je po dveh urah in 47 minutah boja s 6:7 (4), 7:6 (4) in 6:3 premagal štiri leta starejši Francoz Jo-Wilfried Tsonga.

Igralca sta se pomerila drugič v karieri, in tako kot leta 2013 na Odprtem prvenstvu Francije je bil boljši Jo-Wilfried Tsonga. Ta je dosegel že svojo 18. zmago v karieri in drugo letos po uspehu v Montpellieru. Metz pa ostaja med njegovimi najbolj priljubljenimi igrišči, saj je tukaj zmagal že četrtič.

Aljaž Bedene je slavil v prvem nizu, a je nato nekoliko popustil.
Aljaž Bedene je slavil v prvem nizu, a je nato nekoliko popustil. FOTO: AP

Aljaž Bedene tako ostaja pri štirih finalih na turnirjih ATP, kjer pa je moral vsakič po dvoboju seči v roko tekmecu. Na turnirjih serije challenger je zbral 16 zmag, pet pa v futures. Najvišje na lestvici je bil na 43. mestu, kar mu je uspelo v drugi polovici februarja lani.

V današnjem finalu sta tekmovalca pokazala zanesljiv servis in uvodna niza je odločila šele podaljšana igra. V tretjem pa je Francoz povedel s 3:0 in prednost zanesljivo obdržal do konca. V sami končnici je bil Bedene daleč od preobrata, posebej po tem, ko si je začel masirati očitno načeto desno ramo.

V prvem nizu igralca tekmecu nista niti enkrat ponudila priložnosti za odvzem servisa. V 13. igri pa je bil bolj zbran Bedene, ki je povedel s 4:0 in dobil niz. V drugem je imel edino priložnost za break Bedene v osmi igri pri vodstvu s 4:3, a je Tsonga zanesljivo izid obrnil. V podaljšani igri je Francoz nato povedel s 3:1, Bedene je še izenačil na 3:3, od preostalih petih točk pa je Francoz dobil štiri za izenačenje v nizih na 1:1.

"Seveda sem zdaj razočaran. Želel sem zmagati, a vesel sem prikazanega v celem tednu," je po obračunu dejal Bedene.
"Seveda sem zdaj razočaran. Želel sem zmagati, a vesel sem prikazanega v celem tednu," je po obračunu dejal Bedene. FOTO: AP

V zadnjem nizu se je napovedovala mala katastrofa Bedeneta, ki je izgubil svoj servis, Tsonga pa je imel ob vodstvu s 3:0 tudi dve žogici za drugi odvzem servisa, a se je najboljši slovenski igralec zbral in dobil prvo igro v tem delu. Tsonga nato z zanesljivo igro ni dopustil preobrata.

"V tem tednu sem le dvakrat izgubil svoj servis in verjetno je to teden v karieri, v katerem sem najbolje serviral. Imel sem svojo priložnost. Imel sem vodstvo s 4:3 in žogico za break. Takrat je dobro serviral, sam sem izbral napačno stran, a bil sem blizu in lahko bi se izšlo tudi drugače. Seveda sem zdaj razočaran. Želel sem zmagati, a vesel sem prikazanega v celem tednu," je po dvoboju za spletno stran ATP povedal Bedene.

Ljubljančan je bil v Metzu v uvodnem krogu boljši od Francoza Rayaneja Roumaneja s 6:4 in 6:4, v drugem je premagal sedmopostavljenega domačega igralca Gillesa Simona s 7:6 (9) in 6:2, v četrtfinalu pa je izločil Španca Pabla Carrena Busto s 6:4 in 7:5. V polfinalu je v napetem obračunu ugnal še tretjega nosilca, domačina Benoita Paireja s 4:6, 6:1 in 6:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
22. 09. 2019 21.36
+4
Hmmm škoda za Aljaža res je dobro igral z srca sem mu privoščil pa se ni izšlo upam da nadaljuje na tem nivoju saj bo še priložnost za prvi ATP
money$
22. 09. 2019 20.24
-14
To je ta mentaliteta slovencev. V kljucnih trenutkih se pokakajo. Ze veckrat videno! Ce bi imrli mentaliteto hrvatov ali srbov bi bili v vecini sportov na 1 mestu.
Mariborrrrrrrrr
22. 09. 2019 21.37
-2
Hrvat nimajo dobenga pa zapri Novak Djokovic pa doben niti blizu pa ne bluzi
joze drugi
22. 09. 2019 20.14
+12
Škoda, upajmo naslednjič.
Diegol14
22. 09. 2019 18.56
+10
Samo kapo dol...bravo Tsonga