Drugi športi

Alonso: Fantastično bi bilo priti spet na stopničke in piti šampanjec

Abu Dabi, 15. 12. 2020 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

39-letni dirkač Fernando Alonso se po dveh letih premora vrača v karavano formule 1. Trenutno se nahaja v Abu Dabiju, kjer testira Renaultov dirkalnik in na uvodnem preizkusu mu je šlo naravnost odlično, kar dokazuje, da eden največjih talentov formule 1 ni pozabil dirkati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nimam nobenih pričakovanj glede mest, na katerih želim biti, toda jasno je, da bi bilo lepo poseči po stopničkah. Znova okusiti šampanjec bi bilo naravnost fantastično," je ob vrnitvi v dirkalnik formule 1 povedal Fernando Alonso. "Cilj v sezoni 2021 je jasen: to je leto priprave, vključitve v ekipo. Kakšne stopničke bi bile odlične, toda leta 2022 s spremembo pravil sanjamo o zmagah in o tem, da bomo znova v ospredju," je še dodal Asturijec, ki je oba naslova osvojil v času legendarnega Michaela Schumacherja. Alonso je bil pravzaprav prvi, ki je zaključil tedanjo prevlado Michaela Schumacherja, ki je leta 2004 osvojil svoj zadnji, sedmi naslov svetovnega prvaka.

"Nikoli se nisem nehal počutiti dirkač formule 1, niti ko sem vozil v Le Mansu niti v Dakarju. Vrnitev je čustvena, z veliko spomini in lepo je videti, kako mehaniki z dirkalniki ravnajo kot s svojimi igračami. Zdaj je treba le uživati v tem, kako se je spremenil način upravljanja,"  je povedal v pogovoru za špansko oddajo El Larguero. Na jutranjem testiranju je Španec zasedel drugo mesto, pred njim je bil le Stoffel Vandoorne (Mercedes). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fernando Alonso se v formulo 1 vrača v ekipo, s katero je beležil največje uspehe v karavani, tj. Renault. S tem moštvom je dvakrat zapored postal prvak formule 1 (2005, 2006), nato pa se preselil v Mercedes, kjer se je po sporu z Lewisom Hamiltonom njegova kariera prelomila. Sledil je povratek k Renaultu, nato pa selitev k Ferrariju, s katerim je kar trikrat osvojil naslov podprvaka. Nazadnje je dirkal za McLaren, a v sezoni 2018 osvojil šele 11. mesto. Leta 2018 se je preizkusil tudi na dirki 24 ur Le Mansa, kjer je skupaj s Toyotino ekipo zmagal. Letos je dirkal tudi na Dakarju, kjer je v Toyotinem dirkalniku osvojil 13. mesto. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
15. 12. 2020 17.22
+1
a nista z Lujđijem vozila McLaren Mercedes in ne Mercedes? Al ste vi kar preimenovali ekipo, sedaj ko se hvalite z 25 letnico delovanja?