Drugi športi

Alonso: Še vedno čutim lakoto in imam ambicijo, da se borim za vrh

London, 01. 08. 2022 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
1

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Fernando Alonso se bo leta 2023 preselil v ekipo Aston Martin, je dogovor s Špancem sporočila britanska ekipa. Alonso ima za seboj že kopico preizkušenj, toda 41-letni dirkač ostaja ambiciozen: "Znova nameravam zmagovati in zato moram izkoristiti priložnosti, za katere čutim, da so prave."

Lastnik Aston Martina in kanadski milijarder Lawrence Stroll se je dogovoril s Fernandom Alonsom, ker je štirikratni svetovni prvak, Nemec Sebastian Vettel, prejšnji teden najavil svoj odhod. Alonso, ki ta čas nastopa v F1 za ekipo Alpine, se bo v novi ekipi v svetovnem prvenstvu pridružil Strollovemu sinu Lanceu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ekipa Aston Martin očitno ima pravo energijo in je predana zmagam, zato je trenutno ena najbolj razburljivih ekip v formuli 1. Lawrenca in Lancea poznam že vrsto let in zelo očitno je, da imata ambicijo in strast do uspeha v formuli 1. Opazil sem, kako ekipa sistematično privablja odlične ljudi z zmagovitim pedigrejem in danes nihče v formuli 1 ne izkazuje večje vizije in absolutne predanosti zmagi, zato je to zame res vznemirljiva priložnost," je v izjavi za uradno spletno stran moštva dejal Alonso. 

"Še vedno čutim lakoto in ambicijo, da se borim, da bi bil v vrhu, v ospredju, in želim biti del organizacije, ki je predana učenju, razvoju in uspehu. Vsi cenimo, da je treba še veliko storiti, da pridemo v ospredje in da moramo uporabiti vso svojo energijo za sodelovanje, da bi bili uspešni. Strast in želja, ki sem jima bil priča, sta me prepričala, da ohranim predanost temu športu. Znova nameravam zmagovati in zato moram izkoristiti priložnosti, za katere čutim, da so prave," pravi Španec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Enainštiridesetletni Alonso je v F1 osvojil naslova svetovnega prvaka z Renaultom leta 2005 in 2006, zatem je dirkal še za Ferrari, McLaren in Minardi. Nato se je posvetil še drugim dirkam in osvojil trojno krono avtomobilizma, saj je zmagal na veliki nagradi Monaka (2006 in 2007), na dirkah 24 ur Le Mansa (2018 in 2019) in Indianapolisa 500. Slavil je še na nekaj drugih prestižnih dirkah.

Alonsovo mesto v Alpinei naj bi prevzel 21-letni Avstralec Oscar Piastri, prvak formule 2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.