Drugi športi

Alvaro Hodeg se je pridružil Pogačarju

Ljubljana, 09. 08. 2021 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kolumbijski sprinter Alvaro Hodeg je najnovejša okrepitev poklicnega kolesarskega moštva UAE Team Emirates. Od leta 2019 barve tega kluba zastopa tudi slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar, v zadnjih dveh letih zmagovalec najbolj prestižne večetapne dirke na svetu po Franciji in nosilec bronaste kolajne na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu.

Štiriindvajsetletni Alvaro Hodeg je z novim delodajalci podpisal dveletno pogodbo, pred prihodom v UAE Team Emirates pa je bil član moštev Coldeportes-Zenu in Quick-Step Floors. Južnoameričan je v svoji poklicni karieri, ki se je začela 2018, dosegel 13 etapnih zmag.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Hodeg je velik talent. Premore veliko kakovosti, a v naše vrste nismo zvabili le izjemo nadarjenega kolesarja, temveč tudi pravo osebo in športnika, ki si ga lahko samo želimo. Prepričani smo v njegove sposobnosti in upamo, da bo v naši ekipi naredil korak naprej," je v zvezi z novo okrepitvijo dejal direktor UAE Team Emirates Joxean Matxin Fernandez.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
09. 08. 2021 18.58
+1