Drugi športi

Ana Gros ostaja v Franciji še vsaj dve sezoni

Pariz, 28. 11. 2019 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetanka slovenske rokometne reprezentance Ana Gros je pred začetkom svetovnega prvenstva rešila vprašanje klubskega delodajalca. Z dozdajšnjim francoskim klubom Brest Bregante je izkušena desna zunanja rokometašica podaljšala sodelovanje za dve sezoni.

Ana Gros
Ana Gros FOTO: AP

Ana Gros se je v Brest preselila pred začetkom pretekle sezone. Pred tem je bila štiri leta članica prav tako francoskega prvoligaša Metza. Na svoji športni poti je branila še barve nemškega Thüringera, madžarskega Györija, v domovini pa Krima in Olimpije. Svojo športno pot je, kot piše na uradni spletni strani RZS, začela v klubu iz Velenja. Slovenska reprezentantka je sicer ena najzaslužnejših posameznic Bresta, da je ta v Ligi prvakinj s tekmovanjem v skupini prvega dela končal brez poraza. 186 centimetrov visoka rokometašica je odigrala vseh šest tekem in na njih zabila 40 golov, s čimer si trenutno deli drugo mesto med najuspešnejšimi strelkami najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Najboljšo tekmo je odigrala na začetku tega meseca, ko je na domačem igrišču proti nemškim tekmicam dosegla 12 golov. Zabijanje golov slovenski rokometašici ni tuje. V letih 2016 in 2018 je že postala najboljša strelka francoskega prvenstva, v istem tekmovanju pa bila trikrat izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko (2015, 2016, 2018). Leta 2018 je bila izbrana tudi v idealno postavo Lige prvakinj. na dosedanji športni poti se je trikrat okitila z naslovom francoske (2014, 2016, 2017), po dvakrat slovenske (2009, 2010) in madžarske (2011, 2012) ter enkrat nemške prvakinje (2013). 

Za slovensko reprezentanco, s katero v soboto proti Nizozemski začenja nastope na letošnjem mundialu na Japonskem, je do zdaj vpisala 109 nastopov. S 518 goli je trenutno četrta najboljša strelka v zgodovini ženske izbrane vrste. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.