Drugi športi

'Poraz z Dankami je že pozabljen, mislimo na Francozinje'

Ljubljana, 05. 12. 2020 06.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
3

Slovenke proti gostiteljicam evropskega rokometnega prvenstva niso imele večjih možnosti. Razen dobrega uvoda in vodstva v začetni fazi tekme so bile Danke preprosto premočne. Slovenija bo drugo zmago iskala proti enako močnim Francozinjam. Tamkajšnji rokomet odlično pozna Ana Gros, ki že vrsto let igra v Franciji. Izkušena rokometašica je prepričana, da ima Slovenija dobre možnosti za presenečenje ...

Ana Gros
Ana Gros FOTO: AP

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so takoj ob prihodu na Dansko na letališču v Billundu opravile test na novi koronavirus, vsi izvidi pa so bili negativni. Slovenija se bo po porazu z gostiteljicami prvenstva (23:30) v nedeljo pomerila z branilko naslova Francijo, v torek pa jo čaka še obračun proti Črni gori. V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile tri najboljše izbrane vrste iz skupine A, v drugem delu tekmovanja pa jih nato čakajo tekme s tremi najboljšimi iz skupine B. V njej so Rusija, Švedska, Španija in Češka. "Borile smo se po svojih najboljših močeh, a gostiteljice turnirja so bile tokrat premočne. Med tekmo smo se jim nekajkrat približale, a nato naredile nepotrebne napake, kar so Danke izkoristile in nam ušle," je po uvodnem porazu dejala Ana Gros, ki je prepričana, da ima Slovenija še veliko rezerve v igri. "Pozna se, da še nismo povsem uigrane. Imamo dober potencial, in verjamem, da bomo igrale vse bolje. Vzdušje je dobro in gledamo naprej." Slovenijo v nedeljo čaka Francija. "Uvodni poraz je že pozabljen in mislimo na Francozinje. Pred nami sta še dve tekmi, upam, da nam bo uspel preboj v drugi del tekmovanja. Imamo kakovost za to." Naslednje tekmice odlično pozna, saj že vrsto let igra v Franciji. "So aktualne prvakinje, a imamo svoje možnosti."

Slovenija je do zdaj šestkrat nastopila na EP. Največji uspeh je dosegla na Madžarskem 2004, ko je osvojila deveto mesto. Dve leti pred tem je na Danskem zasedla deseto mesto. Zaključni turnir v Franciji 2018 je končala na 13., na Švedskem 2016 na 14., na Švedskem 2006 ter na Danskem in Norveškem 2010 pa na 16. mestu.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
05. 12. 2020 16.25
Slovenci smo lahko ponosni, ker naše športnice in športniki s takšno lahkoto tako bliskovito hitro pozabljajo poraze. Res, to je njihova glavna odlika, s katero se uvrščajo, brez konkurence, v sam svetovni vrh!
Uporabnik1816146
05. 12. 2020 09.06
+2
Res je najslabsi trener kar je možno celo jz z svojo licenco in izkusnjami bi taktično bolje speljal tekmo z Dansko. Dejstvo je da bomo končali na 4.mestu premagati Francozinje in Črnogorke bo tezka pa ne zaradi ekipe. Zarad trenerja ki nima pojma
Definbahija
05. 12. 2020 08.59
+3
A naše punce si res ne zaslužijo enega postenega trenerja tipo odbojkasi, kosarkasi, rokometaši, hokejisti? Žalostno😢