Drugi športi

Ana Gros: V drugem delu nas čakajo tri vrhunske reprezentance

Stavanger/Trondheim, 05. 12. 2023 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska ženska rokometna izbrana vrsta je na uvodnih treh obračunih svetovnega prvenstva, ki ga letos gostijo Norveška, Švedska in Danska, opravila odlično delo. Tudi zadnji poraz proti aktualnim olimpijskim prvakinjam Francozinjam ni skazil (presenetljivo) pozitivne podobe čete selektorja Dragana Adžića, ki je v drugi del mundiala prenesla dve točki. Slovenska dekleta v drugem delu tekmovanja čakajo svetovne prvakinje Norvežanke, najboljša azijska reprezentanca Južna Koreja in neugodna Avstrija.

Več videovsebin
  • Tamara Mavsar: "Želimo nadaljevati v podobnem ritmu."
    00:17
    Tamara Mavsar: "Želimo nadaljevati v podobnem ritmu."
  • Maja Svetik pred nadaljevanjem SP: "Zmanjšati moramo število tehničnih napak."
    00:21
    Maja Svetik pred nadaljevanjem SP: "Zmanjšati moramo število tehničnih napak."
  • Ana Gros pred nadaljevanjem svetovnega prvenstva v Trondheimu
    00:41
    Ana Gros pred nadaljevanjem svetovnega prvenstva v Trondheimu

Ana Gros, Tamara Mavsar in druščina so v nasprotju s pričakovanji navdušile v dozdajšnjem delu svetovnega prvenstva. Upoštevaje dejstvo, da na Norveško nista pripotovali nosilki igre na položaju organizatorke igre Elizabeth Omoregie in Nina Zulić, ter poškodbo Grosove, zaradi katere ni nastopila na uvodnih dveh tekmah z Islandijo in Angolo, je kot na dlani, da so varovanke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića v Stavangerju pustile odličen vtis.

Zmagi nad omenjenima Islandijo in Angolo ter poraz s štirimi zadetki proti francoski izbrani vrsti vlivajo upanje na še boljše nadaljevanje v Trondheimu, kjer se bodo naša dekleta za četrtfinalno vstopnico pomerile z odličnimi tekmicami iz ene od gostiteljic turnirja Norveške, Južne Koreje in Avstrije. Navdušujeta predvsem neverjetna energija in povezanost v slovenski izbrani vrsti, kar se nenazadnje odraža tudi v sami igri. Slovenske rokometašice so dozorele tako osebnostno kot igralsko: Grosova, Mavsarjeva, Alja Varagić, Amra Pandžić so v najboljših rokometnih letih, ob pomoči mlajšega dela zasedbe so bogate klubske izkušnje uspele prenesti tudi na reprezentančno raven.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najboljši pokazatelj napredka je zagotovo ponedeljkov poznovečerni obračun z aktualnimi olimpijskimi prvakinjami Francozinjami, ki so se morale za zmago z 31:27 še kako potruditi. Na trenutke tudi z nepotrebno pomočjo španskega sodniškega dvojca, ki se več kot očitno ni držal enakovrednega kriterija. A pustimo zdaj zadeve, na katere Slovenke tako ali tako nimajo vpliva ... Slovenijo prva tekma drugega dela v Trondheimu čaka v sredo, ko ji bodo na nasprotni strani igrišča stale azijske prvakinje iz Južne Koreje. Po besedah prve zvezdnice reprezentance Ane Gros in selektorja Dragana Adžića gre za atipično ekipo, ki goji zelo hitro igro, zato bo treba odigrati odlično obrambo v kolikor želijo naše rokometašice ohraniti možnosti za napredovanje v izločilne boje.

"Z opravljenim delom v Stavangerju smo zelo zadovoljne. Jasno je, da smo nekoliko razočarane po porazu s Francijo, a v Trondheim prihajamo z visoko dvignjenimi glavami. Verjamem, da imamo še kar nekaj rezerv v naši igri, kar bomo skušale udejanjiti na naslednjih treh tekmah. V drugem delu nas čakajo odlične reprezentance, zahtevni nasprotniki, s katerimi pa se lahko enakovredno kosamo. Če bomo obdržale trenutno raven iger, se lahko nadejamo lepih stvari tudi v Trondheimu," pred začetkom drugega dela ženskega rokometnega mundiala pravi povratnica po poškodbi Ana Gros.

Tudi Adžić ne skriva navdušenja nad podobo slovenske reprezentance, v nadaljevanju prvenstva pa si želi še za odtenek boljše igre svojih varovank. "Kar je bilo v Stavangerju, je že pozabljeno. Popolnoma smo osredotočeni na nove naloge, ki nas čakajo v Trondheimu. Dekleta so pokazala zelo visoko raven pripravljenosti in kolektivnega duha, v drugi del tekmovanja tako vstopamo optimistični in z ogromno željo po novem dokazovanju. Prepričan sem, da bomo zelo trd oreh za vsakogar," se je na Grosovo navezal trener ljubljanskega Krima Mercatorja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
05. 12. 2023 17.53
+0
ana gros,ti se rajš vsedi nazaj na tribuno...ker odkar si prišla je taktika žogo meni,ve ostale pa tecite zraven...katastrofalna igra včeraj,polna napak,zgrešenih strelov,siljenje nerezonskih metov...skratka veliko lepše so igrale v prejšnih dveh tekmah...bolj kolektivno...tud v obrambi je počasna tam na tretjem in kdor ne verjame naj si ogleda tekmo včeraj kako so igrale z njo ali pa ko je bila na klopi...
Amor Fati
05. 12. 2023 12.15
+1
Realno gledano nimajo šans, ampak nič ni nemogoče =)
OPUSDEI
05. 12. 2023 11.31
-2
a mi lahko kdo pove kdo to gleda?
pljuvamnakarbid
05. 12. 2023 11.58
+3
Ho Chi Joža
05. 12. 2023 17.08
+1
Zakaj pa ne vsaka čast dekletom za borbenost suvereno ena občina Pariza šteje toliko kot cela Slo.Uspeh je že to,da so se uvrstile na SP negativci pa tudi s srebrom ne bi bili zadovoljni.