Drugi športi

Ana Gros: Za igro v drugem polčasu ni opravičila

Velenje, 01. 03. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenske rokometašice so z igro in tudi rezultatom v prem polčasu kvalifikacijske tekme proti favoriziranim Francozinjam, aktualnim olimpijskim in svetovnim prvakinjam, dokazale, da se lahko merijo tudi z najboljšimi na planetu. Nato pa je prišel drugi polčas, ko je nekdo ugasnil luč, saj so Slovenke odigrale enega slabših polčasov v zadnjem obdobju in zasluženo visoko izgubile (20:35). "Ni opravičila," je kratka in jasna kapetanka Ana Gros.

Ženska rokometna reprezentanca je v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Velenju pred polnimi tribunami Rdeče dvorane izgubila proti Franciji z 20:35. V nedeljo se bodo varovanke črnogorskega stratega Dragana Adžića v naslednjem krogu še enkrat pomerile s Francijo, takrat v Orleansu. 

Ana Gros
Ana Gros FOTO: Luka Kotnik

Slovenska izbrana vrsta je v kvalifikacijah za EP zabeležila prvi poraz, potem ko je v prvih dveh krogih zanesljivo doma ugnala Latvijo (51:13) in v gosteh Italijo (31:18). "V drugem polčasu ni steklo niti malo. Ne vem, kaj se je zgodilo. Kot da bi nam padlo dol, a ne vem, zakaj. Imeli smo dva gola razlike ... Zagotovo so Francozinje boljše, to ni vprašanje, ne moremo pa si privoščiti poraza za 15 golov, ne glede na to, da so na drugi strani svetovne prvakinje. Menim, da smo sposobne veliko več, kot smo pokazale v drugem polčasu. Ne vem, kaj je razlog. Žal mi je tudi zaradi občinstva, ki je prišlo danes. Imamo še veliko dela pred sabo. S tako igro bo težko tudi naprej na olimpijskih kvalifikacijah. Morale se bomo veliko bolj zbrati in odigrati precej bolje," je med drugim dejala kapetanka Slovenk Ana Gros.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
01. 03. 2024 09.39
Seveda ni opravičila! Kot da bi namerno sramotile Slovenijo.
Elektrooligarh Taubi
01. 03. 2024 09.32
+2
francozinje so jih nafilale ko paprike te nesposobne namišljene zvezdnice naše
Pa kaj
01. 03. 2024 08.41
+3
Ko je na terenu, je igra prepocasna, napak pa prevec...zenski rokomet gre danes v drugo smer..