Drugi športi

Čurin Prapotnik končal v polfinalu na SP v Glasgowu

Glasgow, 01. 03. 2024 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvajsetletni slovenski atlet Anej Čurin Prapotnik je prvi dan 19. dvoranskega svetovnega prvenstva v Glasgowu v polfinalu teka na 60 m v prvi skupini zasedel osmo mesto s 6,71 sekunde. Na svoji prvi veliki članski tekmi je imel skupno 22. čas med 24 polfinalisti.

Najmlajši član šestčlanske slovenske reprezentance je zgodaj popoldne tekel v peti od sedmih kvalifikacijskih skupin in se v njej kot tretji neposredno po mestih uvrstil v nadaljevanje, skupno pa je imel 22. čas s 6,68 sekunde. Pred polfinalom si je želel izboljšati osebni rekord (6,64).

"Z uvrstitvijo v polfinale sem izpolnil tihi cilj pred prvenstvom, želja pa je bila, da tečem tudi osebni rekord. Imel sem občutek, kot da bi na startu na nos padel. Zaostal sem, ne vem, zakaj se je to zgodilo. Bom delal na tem, da bom to popravil," je bil nekoliko razočaran Čurin Prapotnik.

V skupini slovenskega sprinterja je bil tudi svetovni dvoranski rekorder Christian Coleman iz ZDA, ki je bil s 6,49 najhitrejši že v kvalifikacijah.

"Super, da sem bil s svetovnim rekorderjem, a sem mislil, da bi bil lahko bližje. V preveliki želji pa sem naredil napako na startu, kot da bi se spotaknil po odhodu s startnih blokov. Mogoče sem bil pred prvim tekom celo malo bolj sproščen kot pred polfinalom. Je pa to dobra popotnica za olimpijsko sezono, v kateri bo evropsko prvenstvo v Rimu moj glavni cilj," je še povedal član kluba s Ptuja.

Rok Ferlan
Rok Ferlan FOTO: AZS

Coleman je zmagal v prvi skupini, ko je izenačil izid sezone na svetu in s 6,43 sekunde postavil tudi prvi izid polfinala. Drugi za njim je bil njegov rojak Noah Lyles (6,47).

Slednji je lastnik šestih odličij s SP na prostem, polovico si jih je pritekel lani v Budimpešti na 100 in 200 m ter v štafeti. Coleman, svetovni prvak na 100 m leta 2019 v Dohi, je bil prvi na dvoranskem SP leta 2018, na prejšnjem SP v Beogradu pa je bil srebrn. To sta tudi največja favorita za večerni finale.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slimy12
01. 03. 2024 18.33
+0