Drugi športi

Nadal v prvem nizu dobil kravato, nato pa v petih urah le strl odpor Thiema

New York, 05. 09. 2018 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilec naslova teniškega odprtega prvenstva ZDA Rafael Nadal je po dramatičnem obračunu malo po drugi uri zjutraj po lokalnem času napredoval v polfinale New Yorka. Španec je v petih nizih premagal devetega igralca sveta, Avstrijca Dominica Thiema. Spektakularna partija je trajala 4 ure in 54 minut.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rafael Nadal se je tako še sedmič v karieri uvrstil v polfinale US Opna in tako prvi igralec sveta še naprej ostaja na poti do 18. naslova na turnirjih velike četverice. Kljub temu pa je 32-letniku na pomoč v novi vroči in vlažni noči v Flushing Meadowsu, 24 ur za tem, ko je iz nadaljevanja izpadel Švicar Roger Federer, priskočila tudi športna sreča. "Zelo sem trpel, to je prava beseda. To je bila prava bitka. Pogoji so bili zelo težki, bilo je zelo vlažno. Začetek je bil zame težek, skušal sem se vrniti v drugem nizu in uspelo mi je. V četrtem nizu sem na začetku zapravil nekatere priložnosti in tista igra, ko sem zapravil 0:40, mi je zlomila srce, " je dejal po svojem najdaljšem dvoboju v zgodovini turnirja.

'Dominic je dober dečko'
"Rekel sem Dominicu, da mi je žal. Res je dober dečko in moj drag prijatelj, a prepričan sem, da bo imel še veliko priložnosti za odmevne zmage," je dejal Španec po dvoboju: "Res je velik borec." V dramatičnem zadnjem nizu je Nadal izpustil pet brejk žogic, Dominic Thiem pa je s predolgim smašem poskrbel, da se je Nadal veselil zmage že ob prvi zaključni žogici.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To je bila še 58. neizsiljena napaka Avstrijca večera, v katerem je dosegel 18 asov in 74 winnerjev. Nadal se bo v polfinalu pomeril s tretjim nosilcem, Argentincem Juanom Martinom del Potrom. Zmagovalec OP ZDA iz leta 2009 je pred tem v četrtfinalu izločil Američana Johna Isnerja s 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4), 6:2.

Rafael Nadal

OP ZDA, četrtfinale, moški:
Juan Martin Del Potro (Arg/3) - John Isner (ZDA/11) 6:7 (5), 6:3, 7:6 (4), 6:2;
Rafael Nadal (Špa/1) - Dominic Thiem (Avt/9) 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4) in 7:6 (5);

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
05. 09. 2018 18.08
-5
čestitke proizvajalcem steroidov