Drugi športi

Zverev (ob žvižgih) napredoval v finale, kjer ga čaka Đoković

London, 17. 11. 2018 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
4

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je prvi finalist zaključnega teniškega turnirja ATP World Tour v Londonu. Zverev je bil z 2 : 0 v nizih boljši od legendarnega Švicarja Rogerja Federerja in v finalu čaka na zmagovalca drugega polfinala, Srba Nova Đokovića, ki je v večernem obračunu prav tako brez izgubljenega niza opravil z Južnoafričanom Kevinom Andersonom.

Alexander Zverev je šele drugič v karieri nastopil na turnirju najboljših osmih igralcev sezone in se prvič uvrstil v finale, Roger Federer pa je drugič zapored pokleknil na predzadnji stopnički do jubilejnega 100. naslova na turnirjih ATP. V polfinalu je izgubil tudi pred štirinajstimi dnevi v Parizu. Zverev bo imel v finalu priložnost za svoj deseti naslov ATP oziroma petega v letošnji sezoni.

Razočarani Federer (na fotografiji) med dvobojem z Zverevom
Razočarani Federer (na fotografiji) med dvobojem z Zverevom FOTO: AP
V podaljšani igri drugega niza je Zverev zaradi napake pobiralca, ki je izpustil žogico, zahteval ponovitev točke sredi igre. Že takrat je slišal glasne žvižge s tribun, ki niso prav nič potihnili tudi med intervjujem ob robu igrišča. Zverev je komajda zadrževal solze.

"Rad bi se opravičil za situacijo v podaljšani igri. Pobiralec žogic je izpustil žogico in v pravilih je, da moramo ponoviti točko. Malce sem vznemirjen zaradi celotne situacije, ker si nisem želel, da bi se končalo tako," je dejal 21-letni teniški igralec, najmlajši udeleženec finala zaključnega turnirja po letu 2009 in prvi Nemec po letu 1996.

Đoković v lovu na Federerja
Prvi igralec sveta Novak Đoković je bil v večernem polfinalu boljši od Južnoafričana Kevina Andersona s 6 : 2 in 6 : 2. Beograjčan v Londonu letos še ni izgubil niza, v ponovitvi letošnjega finala v Wimbledonu pa je do zmage prišel v uri ter 15 minutah. Z uspehom v finalu se lahko s šestim naslovom izenači z rekorderjem Federerjem.

Ne glede na razplet finala bo Đoković petič v karieri sezono končal na prvem mestu lestvice ATP. Anderson, ki je postal prvi igralec iz Afrike, ki se je uvrstil v finale zaključnega turnirja, je doslej osvojil pet turnirjev ATP.  Finale dvojic na turnirju, kjer si bo po osem najboljših posameznikov in parov razdelilo 8,5 milijonov dolarjev, bodo ameriško-francosko; Bryan Sock in Jack Sock se bosta pomerila s Pierrom-Huguesom Herbertom in Nicolasom Mahutom.

Izida zaključnega turnirja ATP World Tour, polfinala:

Novak Đoković (Srb/1) ‒ Kevin Anderson (JAR/4) 6 : 2, 6 : 2;
Alexander Zverev (Nem/3) ‒ Roger Federer (Švi/2) 7 : 5, 7 : 6 (5).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
18. 11. 2018 07.47
+3
Bravo noleeeeeeeeeeeeeeeeeee
tedoVV2HCmedo
17. 11. 2018 21.53
+6
Đoković ima sedaj lahkoten trening, prvi set je dobil s 6-2.
JOSEPH HAYDN
17. 11. 2018 17.45
+4
Vprašanje kaj bi bilo, če pobiralec ne bi izpustil žogice tam se je tekma zlomila
fihner
17. 11. 2018 17.29
+1
Česitam Zverev!! Res škoda za Rogerja, priložnost bila pa...Zverev zasluženo.