Drugi športi

Avstrijsko slavje na prvem superveleslalomu sezone

Lake Louise, 01. 12. 2019 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijec Matthias Mayer je dobil uvodni superveleslalom nove sezone v Lake Louisu. Drugo mesto s sobotne smukaške preizkušnje je ponovil Dominik Paris, avstrijsko slavje pa je s tretjim mestom dopolnil Vincent Kriechmayr. Od Slovencev je do točk prišel le Boštjan Kline.

Matthias Mayer je dobil superveleslalom v Lake Louisu.
Matthias Mayer je dobil superveleslalom v Lake Louisu. FOTO: AP

Olimpijski smukaški prvak iz Sočija 2014 je na tekmah v Lake Louisu prišel do svoje prve zmage. Na tem prizorišču v kanadski provinci Alberta je bil pred letošnjim superveleslalom že štirikrat drugi, pred dvema letoma na smuku, v letih 2013, 2014 in 2015 pa drugi na superveleslalomu.

Na stopničkah sta končala dva Avstrijca in še en Švicar. Avstrijec Vincent Kriechmayr in Švicar Mauro Caviezel sta si razdelila tretje mesto, oba sta za zmagovalcem zaostala 49 stotink sekunde. Dominik Paris je bil še drugič v dveh dnevih drugi, drugo mesto je osvojil tudi na sobotnem smuku, ko je zaostal zgolj za Nemcem Thomasom Dressnom.

Od slovenske peterke na startu se je v najboljšo trideseterico uvrstil le Boštjan Kline (+2,05), ki si je 29. mesto, za katero je dobil natanko dve točki za točkovanje svetovnega pokala, razdelil z Italijanom Petrom FillomKlemen Kosi (34.; +2,39), Martin Čater (37.; +2,44), Miha Hrobat (51.; +3,08) in Tilen Debelak (54.; +3,38) so bili prepočasni za točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
02. 12. 2019 08.06
+0
zakaj nič ne pišete o odlični uvrstitvi faka ki je že zdavnaj odtekel zadnji krog sedaj je pa samo prisesan na blagajno