Drugi športi

Bach: Najpomembnejše je, da igre bodo

Tokio, 10. 07. 2021 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je podprl odločitev prirediteljev iger, da na tekmovanjih ne bo gledalcev. "Odločitev je bila nujna, da zagotovimo varno izvedbo iger," je v videosporočilu udeležencem iger povedal Bach in dodal: "Upam, da smo si enotni, da je najpomembnejše, da igre bodo."

Šinzo Abe in Thomas Bach
Šinzo Abe in Thomas Bach FOTO: AP

V Tokiu so konec tedna že četrtič razglasili izredne razmere zaradi pandemije covida-19 in posledično s tekmovanj izključili vse gledalce. V mestu število okužb s koronavirusom namreč vnovič strmo raste. Kot kaže, bo zato lahko igre v živo spremljalo le nekaj gledalcev na prizoriščih, ki jih bodo gostila druga mesta. A tudi drugje se zapleta. Na otoku Hokaido so se odločili, da gledalcev ne bo. Gre za stadione, ki bodo gostili moški in ženski turnir v nogometu. Doslej je veljalo, da bo na stadionih lahko po 10.000 gledalcev, zaradi najnovejše odločitve pa bodo tekmovanja potekala pred praznimi tribunami, poročajo japonski mediji. Eden od razlogov za to odločitev je dejstvo, da je navijačem tako rekoč nemogoče prepovedati, da bi na stadion pripotovali iz Tokia, kjer imajo krizne razmere. Že pred tem so na Hokaidu pozvali navijače, naj maratona, tekmovanj v hitri hoji in kolesarskih dirk ne spremljajo z roba cest. Iz varnostnih razlogov bodo navijači manjkali navijali tudi v parku Musašinonomori, kjer bo center kolesarskih dirk. Za zdaj si lahko gledalci ogled dogodkov obetajo le v prefekturah Mijagi, Fukušima in Šizuoka.

Thomas Bach pa opozarja športnike, naj se ne počutijo same, če gledalcev ne bo na tribunah. Pred malimi ekrani bodo njihove nastope spremljale milijarde ljudi.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.