Drugi športi

Barbara Lazović: Takšne zmage so najslajše

Ljubljana, 07. 01. 2024 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo še dolgo spominjale domačega obračuna v elitni Ligi prvakinj, potem ko so pred lepo obiskanimi stoženskimi tribunami v infarktni končnici s 25:24 premagale zasedbo Rapida iz Bukarešte in posledično skočile na 4. mesto v skupini B. Ena od tistih, ki je bila znova na svoji prepoznavni ravni, je bila neuničljiva ljubljanska kapetanka Barbara Lazović.

Petintridesetletna Brežičanka je v ključnih trenutkih dvoboja znala sprejeti prave odločitve, ki so privedle do izjemno pomembne zmage Krimovk, saj bi morebiten drugi poraz v obračunu z romunskimi predstavnicami na koncu skupinskega dela lahko predstavljal veliko težavo za varovanke trenerja Dragana Adžića.

Te so povsem zasluženo slavile, čeprav so večji del tekme v Stožicah lovile tekmice. Rapid se je znova prikazal v zelo dobri luči, kot ekipa z repom in glavo, a dekleta v modrih dresih se niso predajale in bile na koncu za bojevitost in srčnost nagrajene z novim parom točk. "Poznalo se je, da je reprezentančni premor naredil svoje. Imamo kar nekaj pomembnih igralk na prisilnem oddihu in ta skrajšana rotacija se mora odraziti tudi v sami igri. Na srečo smo stisnile zobe, strnile svoje vrste, ko je bilo to najbolj potrebno, in zasluženo prišle do zmage," se je po tekmi do ušes smejalo ljubljanski kapetanki Barbari Lazović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta je k zmagi Krima s 25:24 prispevala dva zadetka in pet podaj. Še posebej zadnja za odločilni zadetek zimzelene Jovanke Radičević s krilnega položaja je bila v slogu prekaljenih mojstric izza hrbta. "To je bila v tistem trenutku edina prava rešitev, saj časa ni bilo več za kaj drugega kot hitro podajo. Jovanka je to lepo izkoristila in zmaga je ostala doma," je še pristavila Lazovićeva.

Tudi Jovanka ni skrivala navdušenja nad četrto zmago Krima v sezoni, s čimer si je ljubljanska zasedba odprla lepe možnosti za nadaljevanje tekmovanja. "Prvi polčas smo odigrale nekoliko v krču, in ko smo se v nadaljevanju tekme sprostile, smo bile znova na želeni ravni. Poznajo se odsotnosti nekaterih nosilk igre, toda stiskamo zobe in se bojujemo, kolikor je to v danem trenutku mogoče. Ta zmaga je dodaten motiv za naprej," se je Radičevićeva navezala na kapetanko Lazovićevo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
07. 01. 2024 15.11
Joj no,.kak komentar. Kaj pa je nardila na tekmi razen zadnje podaje? Veteranka v napadu, kjer samo podaja v glavnem.