Drugi športi

Bardet zaradi padca na Touru več tednov na stranskem tiru

Lyon, 13. 09. 2020 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski kolesar Romain Bardet (Ag2r La Mondiale) bo moral počivati več tednov zaradi padca v 13. etapi dirke po Franciji. Domači up, ki je moral zapustiti Tour, je v zapisu na Instagramu dejal, da so na pregledu zdravniki odkrili možgansko krvavitev.

Bardet (na fotografiji) je kljub težjim poškodbam, ki so mu jih sicer potrdili naknadno, nadaljeval z nastopom.
Bardet (na fotografiji) je kljub težjim poškodbam, ki so mu jih sicer potrdili naknadno, nadaljeval z nastopom. FOTO: AP

Po padcu Romaina Bardeta se je na zdravniško službo ekipe in Toura vsul plaz kritik, ker je lahko 29-letni Francoz nadaljeval dirko, potem ko je po padcu za trenutek izgubil ravnotežje in se usedel na tla. Zdaj je jasno, da bo Bardet počival dlje časa, saj poškodbe niso bile tako nedolžne.

"Pregled je pokazal manjšo krvavitev, kar je posledica pretresa možganov po padcu. Za zdaj so mi predpisali počitek za nedoločen čas, vseeno pa upam na hitro okrevanje," je na Instagramu zapisal 29-letnik.

Moštveni zdravnik moštva Ag2r La Mondiale Eric Bouvat še naprej trdi, da Bardet takoj po padcu ni kazal znakov hujše poškodbe glave. Bardet, ki po koncu sezone zapušča francosko moštvo, je bil ob padcu na četrtem mestu v skupni razvrstitvi, že po koncu 13. etape pa je padel na skupno 11. in po posvetu z zdravniki ter ekipo nato končal dirko po Franciji.

Kolumbijec po grdem padcu zapušča Tour
Kolumbijski kolesar Sergio Higuita (EF Pro Cycling) je po grdem padcu na nedeljski 15. etapi zapustil dirko po Franciji. Higuita je bil sicer četrtouvrščen v razvrstitvi za belo majico, a je imel več kot 25 minut zaostanka za vodilnim Slovencem Tadejem Pogačarjem. Higuita je imel na letošnjem Touru veliko težav, danes pa je bil v 15. etapi že dvakrat na tleh. Nato pa je na enem od krajših spustov vozil po desni strani cestišča, ko je naenkrat pred njega zavil Luksemburžan Bob Jungels (Deceuninck-Quick-step). Higuita je padel pri visoki hitrosti in nato v solzah odstopil.

Pred začetkom Toura je bil 22-letnik predviden za enega od glavnih konkurentov Slovencu Pogačarju in rojaku Eganu Bernalu v boju za belo majico, a teh pričakovanj in upravičil, saj je bil v tej razvrstitvi četrti z zaostankom 25 minut. Higuita je letos že 20. kolesar, ki je predčasno zaključil Tour.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.