Drugi športi

Bautista Agut in Basilašvili finalista Dohe

Doha, 12. 03. 2021 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V finalu teniškega turnirja ATP v katarski Dohi se bosta pomerila Španec Roberto Bautista Agut in Gruzijec Nikoloz Basilašvili. Slednji je v četrtfinalu izločil povratnika na teniška igrišča, Švicarja Rogerja Federerja, danes pa je bil boljši še od Američana Taylorja Fritza.

Nikoloz Basilašvili je pred tem ugnal tudi Rogerja Federerja.
Nikoloz Basilašvili je pred tem ugnal tudi Rogerja Federerja. FOTO: AP

Devetindvajsetletni Gruzijec je Fritza ugnal s 7:6 (3), 6:1 in bo v šestem finalu skušal priti do četrte turnirske zmage. Dan prej je v Dohi 42. igralec sveta šokiral Federerja, ki je zaigral prvič po več kot 13 mesecih.

Na zadnji stopnički bo tekmec Gruzijca Bautista Agut, ki je zanesljivo opravil z Rusom Andrejem Rubljovom. Slednjemu sta tekmeca tako v osmini finala kot v četrtfinalu predala dvoboj še preden sta se začela, tokrat pa ni bil dorasel 32-letnemu Špancu. Številka 13 lestvice ATP je že v četrtfinalu v pravi poslastici ugnal prvega nosilca Avstrijca Dominica Thiema in bo v soboto lovil jubilejno deseto turnirsko zmago.

* Izida:
- Doha, ATP (661.000 evrov):
- polfinale:
Roberto Bautista Agut (Špa/5) - Andrej Rubljov (Rus/3) 6:3, 6:3;
Nikoloz Basilašvili (Gru) - Taylor Fritz (ZDA) 7:6 (3), 6:1;

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.