Drugi športi

Bautista na VN Katalonije s tekmeci 'delal kar je hotel'

Barcelona, 25. 09. 2022 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nedeljski program v Barceloni, kjer se je odvila VN Katalonije v motociklističnem razredu Superbike, je bil na moč podoben sobotnemu. Najprej kratka Superpole dirka, kasneje pa še osrednja preizkušnja dne. Uvodni dan je bil povsem v znaku veterana Alvara Bautiste. Nedeljsko Superpole dirko je vnovič dobil Španec Bautista, drugo mesto je osvojil Britanec Jonathan Rea, tretje pa njegov rojak Alex Lowes. Tudi osrednjo preizkušnjo dneva je popolnoma kontroliral Bautista, ki se je v cilj pripeljal z veliko prednostjo. V boju za preostala mesta zmagovalnega odra sta bila najuspešnejša Italijan Michael Ruben Rinaldi z drugim in Turek Toprak Razgatlioglu s končnim tretjim mestom.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke Superbike za VN Katalonije
    03:41
    Vrhunci dirke Superbike za VN Katalonije
  • Vrhunci dirke Superpole v Barceloni
    03:13
    Vrhunci dirke Superpole v Barceloni
  • Iz 24UR: Svetovno prvenstvo v razredu Superbike
    00:55
    Iz 24UR: Svetovno prvenstvo v razredu Superbike
Alvaro Bautista
Alvaro Bautista FOTO: Superbike

Dirkališče v Barceloni je bilo prizorišče osme letošnje dirke v razredu Superbike. Najprej so bile na sporedu kvalifikacije, najboljši čas je postavil Španec Iker Lecuona, drugi je bil Alex Lowes, tretji Jonathan Rea. Sledil je še glavni sobotni dogodek, dirka za VN Katalonije, kjer je suvereno do zmage pripeljal Alvaro Bautista. Drugi je bil Rea, tretji Garrett Gerloff, aktualni svetovni prvak Toprak Razgatlioglu je bil peti.

Spomnimo, na zadnji preizkušnji v Franciji je šlo po načrtih vodilnega dirkača v konkurenci Španca Bautiste, drugi dan pa ne. Španec je zmagal na sobotni dirki, na nedeljski pa je odstopil, krivec za njegov padec je bil Otočan Rea. Zmago je nato slavil Turek Razgatlioglu pred Italijanom Michaelom Rinaldijem. Na sprinterski dirki pa je bil najhitrejši Razgatlioglu, drugi je bil Bautista, tretji Rea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nedeljski jutranji program spet v znaku Bautiste
Tako kot v soboto, je tudi nedelja, vsaj dopoldanski program VN Katalonije v Barceloni, povsem pripadel vročemu Alvaru Butisti, ki je skrajšano dirko, tako imenovani Superpole, ki je obsegala deset krogov, zaključil v svojo korist. Sprva ni kazalo na novo prepričljivo zmago španskega veterana, ki tudi premočno vodi v skupni razvrstitvi, a 38-letni dirkač je vse dvome o končnem zmagovalcu rešil še pred zadnjimi krogi. Takrat pa se je povsem razplamtel dvoboj Otočanov Rea in Lowesa, ki ga je na koncu dobil Rea. Slednji je tako superkvalifikacije končal na drugem, Lowes pa na tretjem mestu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi osrednja dirka po Bautistovih notah
Glavno dirko dneva je najbolje oprl najhitrejši iz superkvalifikacij in hkrati vodilni v prvenstvu Alvaro Bautista, ki se je po dveh krogih odpeljal naprej in konkurenco pustil da ga gleda v hrbet. Zadaj se je takoj začela borba za preostala mesta, drugo je v uvodnem delu dirke držal Michael Ruben Rinaldi, tretje pa Rea.  Spredaj se je še naprej s konkurenco poigraval, v zadnjem času skorajda nepremagljivi, Alvaro Bautista, ki je hotel k novi zmagi naproti in utrditvi prvega mesta v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda Superbike.  Dobrih deset krogov pred ciljem se je na drugem mesto zavihtel Italijan Axel Bassani in napovedal brezkompromisno bitko za stopničke, oziroma dvoboj z Rinaldijem za srebro v Montmelu.

Pred dnevi je v motociklističnem svetu zaokrožila informacija, da se svetovni prvak razreda moto2 leta 2021 Remy Gardner, ki letos neuspešno dirka v elitnem razredu motoGP, prihodnje leto seli v razred Superbike. Avstralec bo poleg prvenstva menjal tudi proizvajalca motociklov, saj se iz ekipe Tech3 KTM Factory Racing seli k moštvu GRT Yamaha.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
27. 09. 2022 18.51
Bau je čar ko dirka z Ducatijem ,ki se vrti skoraj 2000 tur več kot Kawa.
herr catz
26. 09. 2022 17.59
Lestvica je pa kje???
bandit1
25. 09. 2022 15.29
-2
Bau je car, v ekipi so se očitno zmenili, da ga Rinaldi ščiti pred ostalimi in si je privozil dobro prednost, nato pa lepo zaključil in slavil z Rinaldijem
number46
25. 09. 2022 14.32
+1
Suvereno ponovno Alvaro, ampak gledati Toprka kako zavira z Yamahao in lovi Rinaldija je res zabavno. Toprak je kralj kar se tiče kontrole motorja.
SlepiSlovenc
25. 09. 2022 14.00
+1
number46
25. 09. 2022 13.06
-1
Izredno dobro Q dirka brez zvoka na Voyotu.
number46
25. 09. 2022 13.08