Drugi športi

Becker z dražbo lovorik poplačal za več kot 800.000 evrov dolgov, a vseh lovorik ni izročil

London, 24. 03. 2022 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji nemški teniški igralec Boris Becker je s pomočjo dražbe lovorik plačal del svojih dolgov, so danes pojasnili na sojenju na londonskem sodišču. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so za lovorike iztržili približno 841.000 evrov.

Šestkratnega zmagovalca turnirjev za grand slam obtožujejo, da ni izročil devetih lovorik, vključno z dvema od treh wimbledonskih ter zlato olimpijsko kolajno, potem ko je leta 2017 objavil stečaj.

Boris Becker je sicer dejal, da bi izročil vse, kar bi zahtevali, če bi imel dostop do tega. Ob tem so zagovorniki dodali, da je Becker lahko obdržal miniaturne verzije lovorik. Prave pa so, kot so povedali zagovorniki, prodali na dražbi za omenjenih 841.000 evrov za poplačilo dolgov.

Štiriinpetdesetletni Becker, ki je osvojil 49 turnirskih zmag v 16-letni karieri, na zdajšnjem sojenju sicer zanika obtožbe, da ni izročil lovorik in drugih nagrad ter da je skrival premoženje, med drugim 1,13 milijona evrov od prodaje Mercedesove prodajalne avtomobilov v Nemčiji, katere lastnik je bil.

Boris Becker s partnerko Lilian de Carvalho Monteiro
Boris Becker s partnerko Lilian de Carvalho Monteiro FOTO: AP

Nemec je že v preteklosti imel bližnja srečanja s sodiščem, med drugim leta 2002 v Nemčiji zaradi utaje davkov in poskusa utaje davkov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

odpisan2x
25. 03. 2022 12.58
zakaj je zabluzil pa ne piše?????
Walter Pravicek
25. 03. 2022 10.22
-1
Ta Becker je resnični dolžnik tudi Srbu Đokoviću,kar še ni poplačal.Kako živi SEDAJ z"partnerko",.če mora pokale prodajati za poplačilo starih dolgov,po ukazu sodišča v Londonu.Kaj pa alimenti za ono hčer rdečelaso,ki jo je vsekal v shrambi metel v hotelu?Ja Boris mladost,zasluški so le še spomin.Delati itak ne ve ničPredsrtavljal se je kot JužnoAfriški diplomat,a so to demantirali.On pač ni GOSPOD Federer!