Drugi športi

Beckerja naj bi naslednji teden deportirali v Nemčijo

London, 06. 12. 2022 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vse več je indicev o predčasni izpustitvi nekdanjega nemškega teniškega zvezdnika Borisa Beckerja iz britanskega pripora. Britanska Mirror in Telegraph sta danes poročala, da naj bi trikratnega zmagovalca Wimbledona naslednji teden deportirali v Nemčijo.

Tabloid Sun je že sredi novembra ob sklicevanju na pravni vir zapisal, da bo Boris Becker verjetno izpuščen pred božičem in da bo moral nato nemudoma oditi v domovino. Beckerjev nemški odvetnik sprva ni bil dosegljiv za komentar, so zapisali pri nemški tiskovni agenciji dpa.

Po poročanju britanskih medijev naj bi bil nekdanji izjemni športnik deležen pospešenega postopka. Do tega je upravičen vsak tuji zapornik, ki ga je mogoče izpustiti iz zapora in deportirati do 12 mesecev pred najzgodnejšim datumom izpustitve. S tem naj bi zmanjšali pritisk na prenatrpane britanske zapore.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

55-letnik, ki prihaja iz Leimena v Baden-Württembergu, že leta živi v Londonu, a nima britanskega državljanstva.

Nekdanji izjemni športnik je bil konec aprila obsojen na dve leti in pol zapora, ker je pred stečajnimi upravitelji prikril milijonsko premoženje. Že nekaj mesecev je v zaporu Huntercombe, zahodno od Londona.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
06. 12. 2022 17.24
+4
In z deportacijo bo Becker odplačal dolg???? Kdo bi to razumel!
setisfekšn
06. 12. 2022 16.48
+4
setisfekšn
06. 12. 2022 16.50
-1
A smo v drugi svetovni vojni ko so domobranci deportirali s pomočjo nacijev v dachav mathausen itd....slovenske družine???
JApajaDAja
06. 12. 2022 16.13
+20
beckerja čaka deportacija v nemčijo, ilegalce.morilce pa ta ista nemčija ne more deportirati v njihivo domovino? kdo bi / bo razumel ta novi nori svet?!