Drugi športi

Bedene uspešen v Dubaju, Zidanškova in Juvanova pa v Monterreyu

Dubaj, Monterrey, 16. 03. 2021 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.G., J.K.
Komentarji
0

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je zanesljivo uvrstil v osmino finala turnirja serije ATP 500 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. 31-letni Ljubljančan je na turnirju z nagradnim skladom okoli 1,6 milijona evrov v drugem krogu s 6:4, 6:3 ugnal srečnega poraženca, Italijana Lorenza Giustina. Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta se na turnirju v mehiškem Monterreyu medtem prebili v drugi krog.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: AP
Bedene bi moral sicer v drugem krogu Dubaja igrati proti Hrvatu Borni Ćoriću (24. na lestvici ATP), a je ta zaradi poškodbe odpovedal sodelovanje na turnirju v ZAE.

29-letnik, ki je sicer izgubil v finalu kvalifikacij, priložnost pa dobil po odpovedi Borne Čorića, je bil brez moči proti številki 59. na lestvici ATP. Bedene je v celotnem obračunu proti 163. tenisaču sveta izgubil le osem točk na svoj začetni udarec, do "breaka" pa je v prvem nizu prišel v peti igri.

Prednost je nato zanesljivo zadržal in na začetku drugega niza takoj uspel z novim odvzemom servisa. Prednost je oplemenitil v zadnji igri dvoboja, ko je še tretjič odvzel servis tekmecu. S tem je zabeležil peto zmago v osmih obračunih to sezono. Dvoboj je trajal uro in 17 minut.

Bedene je na turnirjih serije ATP 500 dva tekmeca premagal prvič po Rotterdamu februarja lani. Takrat je v četrtfinalu izgubil proti Kanadčanu Felixu Augerju-Aliassimu. Vmes je v tretjem krogu igral še na grand slamu v Parizu, ko je predal obračun proti Stefanosu Cicipasu, ter letos na začetku sezone v Melbournu na enem od pripravljalnih turnirjev pred OP Avstralije.

V osmini finala bo najboljši slovenski teniški igralec igral proti zmagovalcu dvoboja med Japoncem Keijem Nišikorijem in petim nosilcem, Belgijcem Davidom Goffinom.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan uspešni v prvem krogu Monterreya
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je na tudi na drugem turnirju WTA v Mehiki prebila v drugi krog. V Monterreyu, kjer se igralke merijo na trdi podlagi za nagradni sklad 235.238 dolarjev (197.721 evrov), je bila v uvodnem nastopu boljša od domačinke Renate Zaruzue s 7:6 (8) in 6:3.

Triindvajsetletna igralka iz Slovenskih Konjic, 93. igralka s svetovne računalniške lestvice, se bo v drugem krogu pomerila z osmo nosilko, 72. igralko sveta, Američanko Ann Li, ki je bila v prvem krogu uspešnejša od stalne partnerke Zidanškove v igri parov, Nizozemke Arantxe Rus. Tamara Zidanšek je v 2021 pri polovičnem izkupičku na turnirjih WTA. Dobila je štiri dvoboje, prav toliko pa jih je izgubila. Na uvodnem turnirju sezone v Abu Dabiju se je po dveh zmagah prebila med šestnajst najboljših, v Melbournu je dvakrat izpadla v prvem krogu, prejšnji teden v Guadalajari pa se je poslovila po drugem nastopu.

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je Kaja Juvan v prvem krogu premagala Kolumbijko Mario Camilo Osorio Serrano s 6:4, 6:4. 20-letna Ljubljančanka je dvoboj slabo odprla in takoj zaostala za "break". V nadaljevanju prvega niza je nato stopnjevala ritem igre in si z dvema odvzemoma servisa zagotovila prvi niz.

V drugem sta tekmici od šeste do desete igre nanizali kar pet "breakov", enega več pa je dosegla Juvanova, ki je proti 19-letni Kolumbijki (187. na lestvici WTA) izkoristila tretjo žogico za zmago in slavila po uri in 42 minutah. Zabeležila je peto zmago v osmih obračunih v tej sezoni.

Koronavirus pasica nova

Izidi, ATP Dubaj, 2. krog:

Aljaž Bedene (Slo) – Lorenzo Giustino (Ita) 6:4, 6:3.

WTA Monterrey, 1. krog:

Tamara Zidanšek (Slo) – Renata Zaruzua (Meh) 7:6 (8), 6:3.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.