Zmage

Bedene o veliki trojici: Najtežje je bilo igrati z Đokovićem

Ljubljana, 05. 08. 2019 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nika Arsovski
Komentarji
11

Najboljši slovenski teniški igralec ta hip Aljaž Bedene si je pred turnirjem v Portorožu privoščil nekaj dni počitka. Prvi nosilec turnirja bo šele drugič v karieri zaigral pred portoroško publiko, pred šestimi leti se je po porazu proti rojaku Gregi Žemlji poslovil v polfinalu. Zaupal nam je, da si želi zmage pred domačimi gledalci.

Pred kratkim oddihom je Aljaž Bedene nastopil na turnirju ATP v Umagu, kjer je v četrtfinalu po treh precej izenačenih nizih izpadel proti srbskemu teniškemu igralcu Dušanu Lajoviću. Kljub temu je turnir pri naših južnih sosedih zapustil z lepimi vtisi, z željo, da dobre predstave ponovi tudi v Portorožu.

Prepričan je, da največje razlike na teniškem igrišču ustvarja glava.
Prepričan je, da največje razlike na teniškem igrišču ustvarja glava. FOTO: Damjan Žibert

"V Umagu sem igral dober tenis in želim si to ponoviti tudi v Portorožu. Veliko mi pomeni igrati pred domačim občinstvom. To bo dodaten zagon za čim boljše igre," z veliko mero motivacije pred turnirjem na slovenski obali napoveduje najboljši slovenski teniški igralec. Ljubljančan bo najvišje uvrščeni igralec na portoroškem turnirju, posledično pa tudi prvi favorit za končno zmago.

Zavedam se, da me bo vsak želel premagati in bom glavna 'tarča' nasprotnikov. Aljaž Bedene

Doslej je v Portorožu nastopil le ob premierni izvedbi turnirja leta 2013, ko je v polfinalu moral priznati premoč Gorenjcu Gregi Žemlji, letos pa se je odločil nastopiti tudi v luči teniške preizkušnje na ameriških tleh. "Prejšnja leta sem izpustil turnirje pred US Openom ali pa igral turnir v Winston Salemu. Nobena od teh dveh možnosti se ni izkazala za dobro. Turnir v Portorožu je nastopil ob ravno pravem času, sploh zato ker sem si privoščil nekaj počitka pred nadaljevanjem sezone," pojasnjuje Bedene.

Nekoč je razmišljal, da bi teniško pot sklenil pred tridesetim letom, danes ni več tega mnenja.
Nekoč je razmišljal, da bi teniško pot sklenil pred tridesetim letom, danes ni več tega mnenja. FOTO: Damjan Žibert

Pritiska pred domačimi gledalci se ne boji, prav tako je prepričan, da bo kljub, na papirju šibkejšim tekmecem, našel dovolj izzivov. "Zavedam se, da me bo vsak želel premagati in bom glavna ’tarča’ nasprotnikov. Kljub temu, da so na lestvici slabše rangirani, bo potrebno odigrati dober tenis," zatrdi Ljubljančan, ki se trenutno na ATP lestvici nahaja na 91. mestu.

Največja razlika je prav v mentalni pripravljenosti. Pri tem se lahko delajo ogromne razlike. Aljaž Bedene

Z velikim naskokom pred tekmeci na lestvici kraljuje srbski teniški as Novak Đoković, ki je pred tedni slavil tudi na wimbledonski sveti travi. Srb je z zmago v Wimbledonu potrdil svojo dobro pripravljenost, ki ni le fizične narave. Po mnenju Bedeneta se največja razlika med igralci kaže prav v glavi: "Seveda so razlike tudi v fizični pripravljenosti, to sicer nujno ne pomeni, da je vsak stoti igralec na lestvici slabše fizično pripravljen od petdesetega. Največja razlika je prav v psihični pripravljenosti. Pri tem se lahko delajo ogromne razlike."

Novak Đoković in Roger Federer sta v finalu Wimbledona uprizorila izjemno igro, po skoraj petih urah igre pa se je svoje pete lovorike na sveti travi veselil Srb.
Novak Đoković in Roger Federer sta v finalu Wimbledona uprizorila izjemno igro, po skoraj petih urah igre pa se je svoje pete lovorike na sveti travi veselil Srb. FOTO: AP

Na drugem mestu ATP lestvice se nahaja Rafael Nadal, na tretjem Roger Federer, oba pa skupaj z Đokovićem predstavljata trojico, ki ji na teniških igriščih ni para. Bedene je na svoji teniški poti imel priložnost stati nasproti 'velike trojice'. "Z vsemi sem igral na njihovih najljubših podlagah, a najtežje mi je bilo igrati proti Novaku. Vsak udarec ima ogromno moči in te potisne nazaj, iz idealne pozicije. Za vsako dobljeno točko moraš pošteno garati," prizna najboljši slovenski teniški igralec in nadaljuje: "Med seboj so si različni, a vsi vrhunski. Trenutno je Novak najboljši in če ne bo prišlo do kakšne večje poškodbe, bo še nekaj časa tako. Užitek jih je gledati. Od vsakega izmed njih se lahko nekaj naučiš."

Še nekaj let želi igrati na najvišji ravni
Đoković je maja dopolnil 32 let, Nadal ima leto več, Federer pa bo čez nekaj dni upihnil že 38. svečko. Slovenski teniški as je julija zakorakal v trideseta leta in če je pred časom napovedoval, da bo v tem času že zaključil svojo teniško pot, danes o tem ne razmišlja. "Včasih sem bil prepričan, da bom končal kariero že pred tridesetim letom, sedaj so pa igralci po tridesetem še vedno odlično kondicijsko pripravljeni. Nekateri igrajo svoj najboljši tenis. Zadovoljen sem, da še vedno lahko napredujem. Z vsemi pridobljenimi izkušnjami želim igrati tenis na najvišji ravni še nekaj let," za konec o svoji prihodnosti še razkrije Bedene.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

diebaumeister
06. 08. 2019 14.34
+0
Hahahahaha, hoče rečt da je Federerju in Nadalu pariral, klo ša r
Uporabnik1152447
06. 08. 2019 20.09
-1
Nikjer ni tega napisal, vse je plod tvoje domišljije.
diebaumeister
06. 08. 2019 20.21
+2
Res je, izjave podpovprečnega tenisača, kot je on so lahko izjave vsakega amaterja.
Mariborrrrrrrrr
07. 08. 2019 07.49
Mariborrrrrrrrr
07. 08. 2019 07.50
Anticripstoned
06. 08. 2019 13.40
-6
bedene duša prodana
Mariborrrrrrrrr
06. 08. 2019 08.32
+6
Normalno Aljaž da je najtežje igrati proti noletu ker je najboljši na svetu
lookaaa
06. 08. 2019 07.50
+12
diebaumeister
06. 08. 2019 16.36
-4
User468584
05. 08. 2019 19.52
+13
Zmagaj, V Umagu si bil dober, žal je zmanjkalo malo sreče.
1pipika
05. 08. 2019 20.10
+14
jaz od vsega začetka navijam za Bedeneja, ima stil, upam, da bo zmagal.