Drugi športi

Bedene po hudem boju v drugem krogu Pariza

Pariz, 22. 05. 2022 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je po skoraj treh urah igre prebil v drugi krog odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. V uvodnem krogu je v štirih nizih s 6:2, 6:4, 6:7 (5) in 6:1 ugnal Avstralca Christopherja O'Connella. Pri tenisačicah je že prvi dan poskrbel za dve veliki presenečenji. Izpadli sta šesta nosilka Ons Jabeur iz Tunizije in nekdanja zmagovalka Rolanda Garrosa, Španka Garbine Muguruza.

Dvaintridesetletni Ljubljančan je dvoboj odlično začel in v prvem nizu povedel z 2:0, prednost pa nato obdržal do sedme igre, ko je tekmecu spet vzel servis za 5:2.

Podoben razplet se je nakazoval v drugem nizu, ko je Aljaž Bedene tekmecu odvzel servis v tretji igri, a takoj zatem tudi sam izgubil servis. Ko je Ljubljančanu to uspelo še v sedmi igri, je prednost obdržal do konca.

V tretjem nizu se je 27-letni Avstralec Christopher O'Connell prebudil ter imel v deseti in 12. igri priložnost, da predčasno dobi niz, na koncu mu je to uspelo v podaljšani igri.

Aljaž Bedene se je po hudem boju z Avstralcem Christopherjem O'Connellom uvrstil v drugi krog OP Francije v Parizu.
Aljaž Bedene se je po hudem boju z Avstralcem Christopherjem O'Connellom uvrstil v drugi krog OP Francije v Parizu. FOTO: AP

Četrti niz pa je nato gladko pripadel slovenskemu reprezentantu, ki je povedel kar s 5:0 in mirno zaključil dvoboj.

Carlos Alcaraz prepričljiv

Šesti igralec sveta in čudežni deček Carlos Alcaraz je v prvem krogu zlahka premagal 141. igralca sveta Argentinca Juana Ignacia Londera 4:6, 2:6, 0:6.

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz FOTO: AP

Številna presenečanja

Sedemindvajsetletna Ons Jabeurjeva je v Pariz prišla z odlično popotnico - zmago na turnirju v Madridu in finalom v Rimu - ter bila kot vodilna igralka v sezoni po številu zmag na pesku (17) v najožjem krogu favoritinj. A 56. igralka sveta Magda Linette s Poljske je bila po dveh urah in 28 minutah boljša s 3:6, 7:6 in 7:5.

"Mislim, da ima vsak poraz tudi svojo pozitivno plat. Verjamem, da me v prihodnosti čakajo velike stvari. Zdaj je pravi čas, da si vzamem malce odmora in razmislim, kako naprej," je po porazu povedala Tunizijka, ki je naredila 47 neizsiljenih napak.

"Priznam, da nisem bila vesela, ko sem izvedela, da bom igrala že ob 11. uri zjutraj. Tudi o osrednjem igrišču imam mešane občutke," je dodala Ons Jabeur.

Ons Jabeur
Ons Jabeur FOTO: AP

Leta 2016 prvakinja, danes poraženka

Drugič zaporedoma je v prvem krogu OP Francije izgubila zmagovalka Rolanda Garrosa 2016 in leto pozneje prva igralka sveta Garbine Muguruza. V treh nizih z 2:6, 6:3 in 6:4 jo je premagala najstarejša udeleženka turnirja, 36-letna Estonka Kaia Kanepi.

Muguruza je letos dobila vsega sedem dvobojev, izgubila pa deset. Le enkrat je povezala dve zmagi. V prvem krogu je zdaj izpadla tretji teden zapovrstjo.

Nekdanja prvakinja Roland Garrosa (2016) Garbine Muguruza se je že drugo leto zapored poslovila v prvem krogu
Nekdanja prvakinja Roland Garrosa (2016) Garbine Muguruza se je že drugo leto zapored poslovila v prvem krogu FOTO: AP

Na prvi oviri se je spotaknil tudi dvakratni finalist Pariza (2018, 2019) in nekdanji tretji igralec na svetu, Avstrijec Dominic Thiem, ki je po težavah s poškodbami občutno nazadoval po lestvici ATP. Premagal ga je 87. tenisač na svetu Hugo Dellien iz Bolivije s 6:3, 6:2 in 6:4.

"Sprejeti moram dejstvo, da se poslavljam od Pariza. Zame je to zelo boleč poraz," je na novinarski konferenci povedal 28-letni Avstrijec.

Naslednji Bedenetov nasprotnik bo boljši iz dvoboja med Urugvajcem Pablom Cuevasom in Američanom Jensonom Brooksbyjem.

OP Francije, 2. krog, izid:
Aljaž Bedene (Slo/174) – Christopher O'Connell (Avs/124) 6:2, 6:4, 6:7 (5), 6:1

Hugo Dellien (Bol/87.) – Dominic Thiem (Avt/194.) 6:3, 6:2 in 6:4

Ons Jabeur (Tun/6.) – Magda Linette (Pol/56.) 6:3, 6:7, 5:7

Kaia Kanepi (Est/46.) Garbine Muguruza (Špa/10.) 2:6, 6:3 in 6:4

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delavec_Slo
22. 05. 2022 17.51
+0
Bravo Aljaž, kar tako naprej, vi pa dajte to novico na vrh!
Andrej Volaj
22. 05. 2022 17.18
+0
to pa je novica za zgoraj, nad koši in tako dalje. Bravo, Aljaž