Drugi športi

Bedene uspešno začel nastope v Dubaju

Dubaj, 15. 03. 2021 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je po skoraj dveh urah igre dobil dvoboj prvega kroga na turnirju ATP 500 v Dubaju s slabima dvema milijonoma dolarjev nagradnega sklada. Premagal je Yukija Bhambrija iz Indije z 2:1 v nizih, v 2. krogu ga čaka Hrvat Borna Ćorić.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: AP

Osemindvajsetletni tenisač iz Indije, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, je 59. igralcu na svetu povzročil kar nekaj preglavic. Bhambri, ki več kot dve leti ni nastopal na turnirjih zaradi poškodbe (nekoč je bil že 138. na svetu), je dobil prvi niz, v drugem je bil Ljubljančan prepričljivo boljši, v tretjem pa je odločitev padla v sedmi igri. Bedene je izkoristil tretjo žogico za odvzem servisa in povedel s 4:3. V naslednji igri je rešil dve Indijčevi priložnosti za 'rebreak' in dvoboj zaključil na svoj servis s 6:4.

Aljaž Bedene, ki je po izpadu Blaža Role v kvalifikacijah edini slovenski predstavnik v Združenih arabskih emiratih, se bo v drugem krogu pomeril s Hrvatom Borno Ćorićem, desetim nosilcem in 24. igralcem na svetu, ki je bil v uvodnem krogu prost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na lestvici ATP ima Slovenija v "Top 100" le Bedeneta, ki je v primerjavi s prejšnjim tednom pridobil tri mesta in je zdaj 59. igralec na svetu. Če pogledamo na vrh lestvice, je Rus Danil Medvedjev postal prvi igralec zunaj velike četverice (Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray), ki se je v zadnjih petnajstih letih zavihtel na drugo mesto lestvice ATP. Prehitel je Španca Nadala, še vedno pa zaostaja za Srbom Đokovićem, ki vstopa v 312. teden kot vodilni tenisač na svetu

Izid, 1. krog:
Aljaž Bedene (Slo) – Yuki Bhambri (Ind) 3:6, 6:1, 6:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.