Drugi športi

Bedene premagal težave z dihanjem in žulje, poraz Jakupovičeve

Cagliari, 05. 04. 2021 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v drugi krog turnirja serije ATP 250 v italijanskem Cagliariju na Sardiniji. V zahodni soseščini je na turnirju z denarnim skladom 408.800 evrov z 1:6, 7:5, 7:6 (3) premagal 19-letnega domačina Giulia Zeppierija. Ljubljančan je imel v prvem delu obračuna težave z dihanjem, v drugem pa z žuljem.

Zaradi tega je moral trenutno 58. igralec sveta vzeti tudi zdravniški premor po tretji igri drugega niza, ko je mladi Italijan, sicer 313. igralec lestvice ATP, vodil s 6:1, 2:1. Bedene je nato le bolje zadihal in v tesni končnici drugega niza dosegel "break" v 11. igri, v naslednji pa dvoboj izenačil.

Rimski najstnik je v tretjem nizu hitro prišel do odvzema servisa in povedel s 4:1. Nato se je Bedene zbral, Italijan pa delal vse več napak. Posledično je 31-letnik izničil prednost tekmeca.

Pri vodstvu Italijana s 4:3 v odločilnem nizu sta oba potrebovala zdravniško pomoč, Zeppieri zaradi poškodbe desne mečne mišice, Bedene pa zaradi žulja na desnem sredincu. Ljubljančan je nato v 11. igri imel priložnost za nov odvzem servisa, a se je Italijan rešil. V podaljšani igri je nato Ljubljančan le unovčil izkušnje in slavil po dveh urah in 25 minutah.

V drugem krogu se bo 31-letni Ljubljančan pomeril z Belorusom Jegorjem Garasimovom, ki je v prvem krogu s 6:4, 6:0 ugnal sedmega nosilca Argentinca Guida Pello.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: AP

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič in njena soigralka, Romunka Irina Maria Bara sta se poslovili po prvem krogu turnirja WTA v Bogoti v Kolumbiji. Na turnirju z nagradnim skladom okoli 200.000 evrov sta izgubili proti Francozinji Elixane Lecheia in Američanki Ingrid Neel s 5:7, 3:6. Dvoboj je trajal uro in 28 minut.

V prvem nizu sta imeli Jakupovičeva in Bara dvakrat "break" prednosti, a tega nista izkoristili. V drugem nizu sta po hitrem zaostanku vzpostavili ravnotežje v sedmi igri, a takoj v naslednji znova izgubili servis ter po slabi uri in pol končali nastope v Kolumbiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.