Drugi športi

Belačeva za las ujela rez, Babnikovi spodletelo

Evian, 23. 07. 2021 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska golfistka Ana Belac se je prebila v tako imenovani rez na četrtem ženskem "majorju" sezone. Na bregovih Ženevskega jezera v francoskem Evianu je Belačeva po dveh dneh pri udarcu nad parom igrišča in je za rep ujela nadaljevanje turnirja. Manj uspeha je imela Pia Babnik z udarcem več.

Ana Belac
Ana Belac FOTO: GZS

Predvsem 17-letni Pii Babnik je po prvem dnevu dobro kazalo, saj je bila 11., danes pa igrala +5 (s petimi "bogeyji") in močno nazadovala po lestvici na 78. mesto. Štiriindvajsetletna Belačeva, ki je na začetku tega meseca s četrtim mestom na turnirju Volunteers of America Classic v Dallasu v seriji LPGA postavila nov mejnik slovenskega golfa, pa je bila po prvem dnevu 76. s +1, z današnjim parom igrišča pa je zadržala izkupiček in si delila 70. mesto, kar je bilo še dovolj za nadaljevanje v Evian Resort Golf Clubu.

Na prvem mestu je po dveh dnevih 4,5 milijona dolarjev vrednega turnirja Južnokorejka Lee Jeongjeun, 26. s svetovne lestvice je pri izidu 15 udarcev pod parom igrišča. S po –12 sledita Tajki Pajaree Anannarukarn in Ariya Jutanugarn. Številka ena lestvice LPGA, Američanka Nelly Korda, je z –1 na 40. mestu.

Golfistke se bodo v Evianu merile do nedelje. Nato sledi pot v Tokio na olimpijski turnir v golfu. Slovenske barve bo tam med 60 tekmovalkami branila Babnikova, turnir pa bo potekal med 4. in 7. avgustom. Moški se bodo za kolajne merili med 29. julijem in 1. avgustom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.