Drugi športi

Belgijski diamant Evenepoel po zapletih znova na kolesu

Bruselj, 08. 02. 2021 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mladi belgijski zvezdnik kolesarstva Remco Evenepoel se je po šestih mesecih okrevanja po hudi nesreči znova usedel na kolo. Enaindvajsetletnik je namreč od zdravnikov dobil dovoljenje, da se vrne na trening in kolesari s polno obremenitvijo.

Evenepoel (na fotografiji) se je poškodoval v grozljivi nesreči.
Evenepoel (na fotografiji) se je poškodoval v grozljivi nesreči. FOTO: AP

Remco Evenepoel, ki v kolesarski javnosti velja za enega največjih talentov, je avgusta lani na dirki po Lombardiji padel z mostu ter si zlomil medenico, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Okrevanje je vedno povezano z vzponi in padci. Na začetku je bilo vse zelo pozitivno in poškodba se je zelo hitro zacelila, potem pa se je postopek upočasnil," je dejal zdravnik Phil Jansen v sporočilu za javnost ekipe Deceuninck‒Quick-Step.

'Korak za korakom'
Dodali so, da bo minilo še precej časa, preden se bo nekdanji nogometaš, ki je igral tudi za belgijsko reprezentanco do 15 in 16 let, vrnil na ceste v tekmovalni podobi. Evenepoel bi moral januarja začeti priprave z moštvom, a je moral zaradi bolečin prekiniti povratek na kolo. Njegov letošnji cilj kljub temu ostaja nastop na Giru.

"Trenutno moram nadaljevati korak za korakom, potem pa se bomo glede na razvoj dogodkov odločili o nadaljnjih načrtih. Bistveno je, da napredujem," je dejal Evenepoel, ki je leta 2019 oziroma prvo sezono med profesionalci osvojil klasiko San Sebastian in se okitil s srebrom na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas v Yorkshiru.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
22. 02. 2021 16.18
super. Dobra novica po tistem grozljivem padcu.