Drugi športi

Benavides z zlomljenim nosom do etapne zmage in vodstva

Riad, 07. 01. 2021 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Argentinec Kevin Benavides (Honda) med motociklisti in Južnoafričan Giniel De Villiers (Toyota) med avtomobilisti sta zmagovalca pete etape vzdržljivostnega relija Dakar. Slovenec Simon Marčič (+2:37:59) je 662 kilometrov dolgo etapo med Riadom in Al Kaisumahom, od tega je bilo 456 km hitrostnih preizkušenj, končal na 53. mestu.

Simon Marčič (na fotografiji) lovi visoko uvrstitev v posebni razvrstitvi dirkačev, ki nimajo pomoči mehanikov.
Simon Marčič (na fotografiji) lovi visoko uvrstitev v posebni razvrstitvi dirkačev, ki nimajo pomoči mehanikov. FOTO: Denis Janežič

Kevin Benavides je dobil etapo med motociklisti kljub temu, da je ob skoku s sipine razbil čelado in si zlomil nos. Na koncu je za minuto ugnal Čilenca Joseja Ignacia Corneja, tretji pa je bil z dodatnimi dvajsetimi sekundami zaostanka Avstralec Toby Price.

"Res je zahteven dan za mano. Na začetku sem se izgubil, tako kot vsi drugi, pozneje pa sem močno pritiskal. Na eni od sipin sem skočil in padel. Udaril sem se v glavo, polomil GPS in drugo opremo. Prav tako sem se tudi porezal, kar precej sem krvavel. Obenem me je bolelo še v gležnju. Kljub vsemu mislim, da bom jutri v redu. To je pač Dakar, vse boli," je dejal Benavides.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupni razvrstitvi po novem vodi današnji zmagovalec, ki ima 2:31 minute prednosti pred Francozom Xavierjem de Soultraitom in 3:42 pred Cornejom. Simon Marčič je po novem 48., zaostaja pa 6:58:32 ure.

Giniel De Villiers je med avtomobilisti za 58 sekund ugnal rojaka Briana Baragwanatha, "gospod Dakar", Francoz Stephane Peterhansel pa je bil tretji z 2:25 minute zamude. Trinajstkratni zmagovalec pa je v skupnem seštevku še povečal prednost pred Katarcem Nasserjem Al-Atijahom, ta je bil tokrat četrti, na 6:11 minute.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.