Drugi športi

Benavidesu etapa, Price v bolnišnici, Marčič skupno že 39.

Tabuk, 12. 01. 2021 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V deveti etapi vzdržljivostnega relija Dakar je med motoristi zmagal Argentinec Kevin Benavides. S svojo hondo je bil minuto in 18 sekund hitrejši od moštvenega kolega, Američana Rickyja Brabeca. Vodilni v skupnem seštevku, Čilenec Jose Cornejo, prav tako na hondi, je bil tretji in je še povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem.

To je z zaostankom 11 minut in 24 sekund prav Benavides, saj je do zdaj drugouvrščeni, Avstralec Toby Price, sicer dvakratni zmagovalec, grdo padel, si poškodoval glavo in roko ter se zdravi v bolnišnici, njegovo življenje pa k sreči ni ogroženo. Price se je ponesrečil točno na prvo obletnico smrti Paula Goncalvesa, ki se je smrtno ponesrečil na lanskem Dakarju.

Simon Marčič
Simon Marčič FOTO: Denis Janežič

"Toby jo je kar hudo skupil. Ko sem prišel do njega, ni vedel, kje je," je dejal Brabec, Benavides pa je po svoji drugi etapni zmagi dejal, da dirka, kar zadeva zmagovalca, še ni odločena: "Boril se bom iz metra v meter. Vidite, da se lahko reči hitro spremenijo, zato moraš biti ves čas zbran."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Slovenski predstavnik Simon Marčič je z zaostankom treh ur, dveh minut in 48 sekund v 485 kilometrov dolgi etapi vzdolž Rdečega morja zasedel 56. mesto, v skupnem seštevku je 39., zaostaja 14 ur, 23 minut in 39 sekund.

Peterhansel razred zase, velike težave za Sainza
Med avtomobilisti je etapo prepričljivo dobil Francoz Stephane Peterhansel v miniju, zdaj ima pred drugouvrščenim, Katarcem Naserjem Al Atijahom že 17 minut in 50 sekund prednosti. Peterhansel je na dobri poti, da na reliju zabeleži še 14. zmago in osmo med avtomobilisti. Francoz, ki na reliju nastopa že vse od leta 1988, je zadnjič zmagal leta 2017, ko je še vozil peugeot. Velike težave je v deveti etapi imel Carlos Sainz, ki so mu odpovedale zavore, tako da si je v tej etapi nabral več kot 20 minut zaostanka in je zdaj skupno na tretjem mestu z več kot uro zaostanka. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.