25°C

Bernala po zlomu na Touru ne bo na SP

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
2
Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal ne bo nastopil na prihajajočem svetovnem prvenstvu v italijanski Imoli. Lanski zmagovalec dirke po Franciji ni bil uvrščen na seznam kolumbijske reprezentance po slabih predstavah na največji kolesarski dirki. Bernal je v nedeljski 15. etapi na Grand Colombier v primerjavi z vodilnim slovenskim dvojcem, Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem, izgubil več kot sedem minut. V 16. etapi do Villard-de-Lansa pa je izgubil še dodatnih deset minut.

Rigoberto Uran
Rigoberto UranFOTO: AP

Kolumbijska kolesarska zveza Egana Bernala, člana ekipe Ineos Grenadiers, naposled ni uvrstila na seznam potnikov za Imolo, kjer bo od 24. do 27. septembra na sporedu SP. Na kolumbijskem seznamu so trenutno tretji, četrti in deseti na Touru, Rigoberto Uran, Miguel Angel LopezinNairo Quintana. Poleg njih bodo na dirkališču Enza in Dina Ferrarija v kultni Imoli nastopili še Sergio Higuita, Daniel Martinez, Harold Tejada, Esteban ChavesinSergio Henao.

Tudi Kolesarska zveza Slovenije je že sporočila deseterico, med katerimi bo v naslednjih dneh slovenski selektor Andrej Hauptman izbral dokončno sestavo ekipe za SP. Na seznamu so Primož Roglič (Jumbo-Visma),Tadej Pogačar, Jan Polanc(UAE Team Emirates),Matej Mohorič, Jan Tratnik, Domen Novak, Grega Bole, Luka Pibernik (vsi Bahrain-McLaren), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) inJanez Brajkovič(Adria Mobil).

Selektor ženske reprezentance Gorazd Penko je za nastop na SP na širši seznam dodal Eugenio Bujak, Uršo Pintar, Urško Žigart, Urško Bravec(vse Ale BTC Ljubljana) inŠpelo Kern (Lviv Cycling Team).