Drugi športi

Bernard Tomić: Zaradi Đokovića sem postal vegan

Monte Carlo, 28. 12. 2021 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
0

Avstralski tenisač Bernard Tomić je spregovoril o tem, kako občuduje Novaka Đokovića in odločitvi, ki jo je sprejel zaradi srbskega tenisača. Nekdanji tenisač Tomas Berdych pa meni, da bo Đoković prihodnje leto slabši in ranljivejši.

260. igralec na svetovni lestvici ATP je odločitev, da bo postal vegan, sprejel pred tremi leti. Spodbudili so ga uspehi Novaka Đokovića, odkar se je Srb odpovedal hrani živalskega izvora. Đokoviću sicer ni pretirano všeč, ko zanj uporabijo oznako vegan, saj trdi, da je njegova dieta predvsem zelo stroga in načrtovana, ker se izogiba tudi uživanju glutena. 

Bernard Tomić pa je priznal, da je včasih redno jedel hitro hrano in ni bil najbolj zdrav igralec na ATP Touru. "Res je, rad imam hitro hrano, ampak to, kar sem počel, ni profesionalno. Pred nekaj leti sem svojo prehrano spremenil v vegansko, navdih sem dobil pri Novaku Đokoviću," je o veliki spremembi v svojem življenju povedal Tomić.

Bernard Tomić se je v svoji karieri na turnirjih velike četverice najvišje uvrstil na Wimbledonu leta 2011, ko je izpadel v četrtfinalu.
Bernard Tomić se je v svoji karieri na turnirjih velike četverice najvišje uvrstil na Wimbledonu leta 2011, ko je izpadel v četrtfinalu. FOTO: AP

'Verjamem v karmo'

Kljub ne ravno visoki uvrstitvi na lestvici ATP je Avstralec hrvaških korenin prepričan, da je ta odločitev bila pravilna: "Počutim se odlično. Ne nameravam se vrniti k staremu načinu prehranjevanja, ker sem ponosen vegan."

Spregovoril je tudi o tem, da mesa ne pogreša: "Ne razumite me narobe, okus mesa je neverjeten, ampak ga ne pogrešam, ker so v to vključene živali, za katere rad skrbim. Verjamem v karmo in zdaj vem, da počnem pravo stvar. Tudi zaradi svojega zdravja, ki je postalo veliko boljše v zadnjih letih."

Novak Đoković je sezono 2021 zaključil na prvem mestu na lestvici ATP. V letu 2021 je osvojil tri turnirje za grand slam.
Novak Đoković je sezono 2021 zaključil na prvem mestu na lestvici ATP. V letu 2021 je osvojil tri turnirje za grand slam. FOTO: AP

Berdych: Đoković je slabši in ranljivejši

Tudi nekdanji tenisač Tomas Berdych je spregovoril o Đokoviću, a Čeh se je bolj ukvarjal z igrami prvega igralca sveta. Spregovoril je o prihodnji sezoni, v kateri pričakuje veliko presenečenj. Njegovo mnenje je, da bo Đoković po letošnji odlični sezoni, prihodnje leto težje dosegal vrhunske rezultate. 

"Ne pravim, da ne bo osvojil niti enega grand slama, ampak bo moral ostati na dosedanji ravni. On je vedno deloval zelo močno, kot da ga nič ne more zlomiti. Zato je tudi toliko dominiral, ampak mislim, da je zdaj postal slabši in ranljivejši. Zdaj pričakujem, da bo zmagoval nekdo drug. Pričakujem bolj nepričakovane rezultate mladih tenisačev,"  je svoje mnenje podelil finalist Wimbledona leta 2010.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.