Drugi športi

Berrettiniju zmaga v Queensu

London, 20. 06. 2021 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
0

Matteo Berrettini je zmagovalec moškega teniškega turnirja v Queensu. V finalu je prvopostavljeni Italijan, deveti igralec na lestvici ATP, ugnal Britanca Camerona Norrieja s 6:4, 6:7 (5) in 6:3 in potrdil dobro formo tik pred nastopom v Wimbledonu.

25-letni Cameron Norrie je želel postati šele drugi britanski tenisač po Andyju Murrayju, ki je osvojil turnir v Queensu po drugi svetovni vojni. Veliki met mu je v finalu letošnjega turnirja preprečil Italijan Matteo Berrettini. 25-letni Berrettini se je maja letos že veselil zmage na turnirju v Beogradu, skupno pa je to zanj peta turnirska zmaga. Priigral si jo je predvsem z odličnim servisom, saj je dosegel kar 19 asov.

Matteo Berrettini se je razveselil skupno pete turnirske zmage.
Matteo Berrettini se je razveselil skupno pete turnirske zmage. FOTO: AP

Po porazu je Britanec Norrie čestital Italijanu: "Čestitke tebi Matteo in tudi tvoji ekipi. Za tabo je odličen teden in danes si bil preprosto predober zame." Berrettini je prvi debitant po Borisu Beckerju leta 1985, ki je turnir v Queensu tudi osvojil. Dobra novica za Italijana je dejstvo, da je Becker nekaj tednov pozneje zmagal tudi na velikem Wimbledonu. "Misel, da se moje ime omenja ob Borisu Beckerju, je nora. Ta turnir spremljam od mladosti in z zmago so se mi uresničile sanje," je z velikim nasmehom na obrazu povedal prvi Italijan v zgodovini, ki je zmagal na omenjenem turnirju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.