Drugi športi

Blagotinškov Flensburg slavil v evropski ligi

Hamburg, 26. 05. 2024 20.08 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši Flensburg-Handewitta, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Blaž Blagotinšek, so zmagovalci evropske lige. V povsem nemškem finalu v Hamburgu so s 36:31 premagali Füchse Berlin. Na tekmi za tretje mesto je prav tako nemški Rhein Neckar Löwen z 32:31 ugnal romunsko zasedbo Dinamo Bukarešta.

Flensburg
Flensburg FOTO: AP

Flensburg je po izenačenem prvem delu (15:14) v drugem polčasu strl tekmece iz Bundeslige in se podpisal pod drugo zmago v večkrat preimenovanem in preoblikovanem tekmovanju drugega evropskega ranga. Flensburg je četrtič igral v finalu, medtem ko so branilci naslova Berlinčani v sedmem finalu četrtič ostali brez lovorike.

Sedem golov je za zmagovito moštvo dosegel Danec Emil Jakobsen, s šestimi pa so dvoboj končali njegovi rojaki Lasse Kjaer Moeller, Simon Pytlick in Lukas Joergensen. Blaž Blagotinšek se ni vpisal med strelce. Pri poraženi zasedbi je sedem golov dosegel Šved Jerry Tolbring, šest pa jih je dodal še Danec Mathias Gidsel.

V boju za tretje mesto je nemški Rhein-Neckar Löwen potrdil prevlado klubov iz Nemčije in tesno premagal romunski Dinamo Bukarešto.

Nemci so daleč najbolj uspešni v tem tekmovanju, saj imajo kar 26 lovorik, s petimi sledi Španija. Slovenija je imela doslej enega predstavnika v finalu. Gorenje Velenje je leta 2009 izgubilo proti nemškemu Gummersbachu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, evropska liga:
finale: Flensburg - Füchse Berlin 36:31 (15:14)
tekma za tretje mesto: Dinamo Bukarešta - Rhein-Neckar Löwen 31:32 (15:18)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.