Drugi športi

Bo Györ tudi tokrat nerešljiva uganka za Krimovke?

Ljubljana, 18. 01. 2022 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja se po novi zaušnici pred dnevi proti danskemu Vipersu, ko so gostje iz Skandinavije vse dvome o zmagovalcu rešile že v prvem polčasu (15:5), odpravljajo še na zahtevnejšo nalogo. V 11. krogu Lige prvakinj jih v Audi Areni čaka madžarski Györ, ki ga Galjevičanke med evropsko klubsko elito sploh še niso premagale ...

Györ je bil v prvem delu Lige prvakinj v Stožicah premočan tekmec za Krimovke. Bo na Madžarskem drugače?
Györ je bil v prvem delu Lige prvakinj v Stožicah premočan tekmec za Krimovke. Bo na Madžarskem drugače? FOTO: Damjan Žibert

Krimovke čaka neprijetno gostovanje pri madžarskemu Györu, ki v tej sezoni rokometne Lige prvakinj še ne pozna poraza. 

Čeprav je tekoča rokometna sezona v polnem teku, strokovno vodstvo Krima Mercatorja že sestavlja ekipo za sezono 2022/23. Del nje bo 24-letna leva zunanja rokometašica Aleksandra Rosiak.

Ene glavnih favoritinj za končni naslov prvakinj v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju trenutno zasedajo prvo mesto na lestvici skupine B. Na svojem računu imajo 18 točk, kar je štiri več od Vipersa na drugem in šest od Metza na tretjem mestu. Prvo tekmo med večkratnimi slovenskimi in madžarskimi državnimi prvakinjami v tej sezoni so v Areni Stožice s končnim rezultatom 31:26 dobile gostje. Največ preglavic sta tigricam takrat povzročali Eun Hee Ryu in Veronica Egebakken Kristiansen, ki sta dosegli sedem zadetkov, v vratih pa sta bili z osmimi oziroma sedmimi obrambami razpoloženi Amandine Leynaud in Silje Margaretha Solberg.

Natalija Derepasko
Natalija Derepasko FOTO: Damjan Žibert

Tokratne nasprotnice Ljubljančank so v preteklosti v svojo vitrino pospravile že pet naslovov evropskih prvakinj (2013, 2014, 2017, 2018 in 2019). Leta 2013 je bila del madžarske ekipe tudi zdajšnja Krimovka Andrea Lekić, ki je belo-zeleni dres nosila dve sezoni in v Ligi prvakinj dosegla 112 golov. "V nadaljevanju tekmovanja nas čaka naporen ritem, a podobnega imajo vse ekipe v skupini. Najprej potujemo na gostovanje na Madžarsko, v soboto sledi pot v Francijo. Menim, da so Madžarke trenutno najboljša ekipa v Evropi. Igrajo zelo hiter rokomet, agresivne so v obrambi. Kljub temu, da se zavedamo kvalitet tekmic, ki bodo imele tudi prednost domačega terena, želim, da pokažemo svoje kvalitete. Za zgled nam bo igra, ki smo jo prikazali v prvih desetih minutah drugega polčasa proti Dankam," je bila v izjavi za uradno klubsko spletno stran izčrpna trenerka Natalija Derepasko.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.