Drugi športi

Bobinac: 'Naša ambicija je 1. mesto v državi!'

Velenje, 12. 09. 2008 16.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Gorenja si v novi tekmovalni sezoni želijo zasesti slovenski rokometni prestol. Novi predsednik kluba je Franjo Bobinac.

V velenjskem rokometnem klubu so pazljivo izbirali okrepitve za novo tekmovalno sezono.
V velenjskem rokometnem klubu so pazljivo izbirali okrepitve za novo tekmovalno sezono. FOTO: RK Gorenje

Rokometaši Gorenja, ki so v lanskem državnem prvenstvu osvojili tretje mesto in bodo letos slovenske barve zastopali v pokalu EHF, so dan pred začetkom DP pripravili novinarsko konferenco, na kateri so predstavili novince v moštvu, ob tem pa tudi cilje v sezoni, v kateri ima klub okoli dva milijona evrov letnega proračuna.

Cilj kluba, v kateri so novinci Radoslav Stojanović, Ivan Čupić, Aljoša Štefanič, Momir Ranić, Sergo Datukašvili, Jurij Gromiko, Ivan Gajić in Marko Bezjak, člani ekipi pa sta iz mladinskih vrst priključila Niko Medved in vratar Emir Taletovič, je naslov državnega prvaka. To bi bil tudi prvi državni naslov Velenjčanov v samostojni Sloveniji, v svojih vitrinah pa imajo že naslov pokalnega prvaka iz sezone 2002/2003. „Pred sezono smo doživeli mnoge spremembe in kar malo sem se bal, kako se bodo novi igralci vključili v moštvo. Skrb je bila odveč, kajti vzdušje je odlično, stari člani smo nove sprejeli z odprtimi rokami. Za vrh se bodo borile štiri izenačene ekipe in ne vem, zakaj tudi mi ne bi imeli visokih ciljev. Zavedamo se moči naših tekmecev, a hkrati zaupamo v naše sposobnosti,“ je dejal kapetan moštva Sebastjan Sovič.

Franjo Bobinac
Franjo Bobinac FOTO: RK Gorenje

Sicer pa ima klub, ki letos praznuje 50. obletnico ustanovitve, tudi novega predsednika. To je postal prvi mož Gorenja Franjo Bobinac, dosedanji predsednik Janez Živko je zdaj podpredsednik, drugi podpredsednik kluba pa je direktor Premogovnika Velenja Milan Medved. Do konca meseca bo mesto direktorja v klubu prevzel dolgoletni direktor reprezentanc Stane Ostrelič. „Prevzemam štafetno palico od Janeza Živka, ki bo zaradi službenih obveznosti v tujini veliko odstoten. V šport, predvsem v rokomet, družba Gorenje veliko vlaga, zato smo strnili moči, da bomo še boljši in še močnejši. Če je družba Gorenje zmagovalec v svoji panogi, si seveda želimo, da bi bilo tako tudi v športu. Nobenega dvoma ni, da bomo kdaj tudi izgubili, toda naša ambicija je 1. mesto v državi,“ je na novinarsko konferenci povedal novi predsednik velenjskih rokometašev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robinson
12. 09. 2008 17.07
bol tžko bojo to dosegli... čene pa upam da bo zmagu Cimos!