Drugi športi

Prašnikar po dveh operacijah prvič udaril po žogi

Olimje, 15. 03. 2021 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S pripravami na novo sezono, v kateri jih letos čaka tudi evropsko prvenstvu v Budimpešti, so pričeli tudi najboljši igralci footgolfa. Sport klubM je na igrišču Golf Amon Olimje že opravil uvodne treninge, tokrat s prav posebnim gostom. 

Prašnikar (drugi z desne) ob Petru Dirbeku, Mirnesu Šišiću in dobremu prijatelju Francu "Naniju" Matjašiču (skrajno desno), ki ga je uspel prepričati k povratku na zelenice.
Prašnikar (drugi z desne) ob Petru Dirbeku, Mirnesu Šišiću in dobremu prijatelju Francu "Naniju" Matjašiču (skrajno desno), ki ga je uspel prepričati k povratku na zelenice. FOTO: Sport klubM

Ob nekdanjem nogometnem reprezentantu Mirnesu Šišiću, ki že na začetku sezone dosega dobre rezultate, je tokrat na povabilo predsednika kluba Nanija Matjašiča na zelenico stopil tudi Bojan Prašnikar, nekdanji selektor slovenske reprezentance in trener, ki je kot prvi okusil slast elitne Lige prvakov. 

Nekdanji trener Maribora, Olimpije, Celja, Mure, Primorja in še številnih drugih klubov je bil po treningu navdušen, tudi zato, ker ga je operacija za več let oddaljila od zelenic. Nekdanji napadalec je pokazal, da kljub 68. letom in dolgemu (prisilnemu) premoru še ni izgubil občutka za okroglo usnje.

'Potrebno bo še nekaj treningov'
"Izjemno sem vesel, da sem po dolgih, dolgih letih spet stopil na zelenico. S footgolfom sem se tokrat spoznal prvič in v prijetni družbi, končno spet udaril po nogometni žogi. Potrebno pa bo še nekaj treningov za boljši jutri," je minuli konec tedna po opravljenem treningu v Olimju dejal Prašnikar. 

Legendarni trener, zaradi kar dveh operacij kolkov, ki jih je imel v zadnjih letih, kar sedem let ni udaril nogometne žoge. Kot kaže, se bo Prašnikar, ki ostaja edini slovenski trener z izkušnjami iz elitne nemške 1. Bundeslige, sedaj posvetil novemu športu, ki na veliko osvaja zemeljsko oblo. Start državnega prvenstva, slovenske footgolf lige, bo 24. aprila v Radencih. 

Največji dogodek v Sloveniji pa bo letos v Bovcu, od 18. do 20. junija, ko bo na sporedu mednarodna tekma "Slovenija Open – FIFG 500" kar je drugi največji turnir po jakosti v svetu.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
15. 03. 2021 20.43
+1
Tobi mogla biti glavna novica - naslovnica