Drugi športi

Bolt: Sprašujem se, zakaj sem pod drobnogledom dopinških preiskovalcev

Sydney, 15. 10. 2018 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najhitrejšega človeka na svetu, legendarnega Jamajčana Usaina Bolta, še naprej jezijo dopinški preiskovalci. Čeprav se je lani po olimpijskih igrah atletsko upokojil in zdaj poskuša uspeti v nogometu, še naprej dobiva obiske, katerim mora dokazovati, da si ne pomaga z nedovoljenimi poživili.

Usain Bolt
Usain Bolt FOTO: AP

"Presenečen sem. Sprašujem se, zakaj sem pod drobnogledom dopinških preiskovalcev. Obiskalo me je dekle in zahtevalo vzorec krvi in urina. Mislil sem, da je tega konec, vsaj začasno. Nisem več aktiven atlet, nogometaš šele želim postati, nimam še profesionalne pogodbe. Zakaj bi torej moral prestati dopinški test?" je Usain Bolt spraševal preiskovalko, ki mu je odvrnila, da so ji nadrejeni rekli, da je elitni športnik, zato ga mora testirati. Bolt ji je seveda ustregel.

Jamajški supervezdnik, osemkratni olimpijski prvak, svoje nogometno znanje preizkuša pri avstralski ekipi Central Coast Mariners, na prijateljski tekmi prejšnji petek je celo dosegel dva gola, zato upa, da bo z njo podpisal profesionalno pogodbo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nobody75
15. 10. 2018 13.40
-4
Ni mi jasno kako tegale modela niso nikoli dobili. Zgleda da je imel res dobre dohtarje al pa protekcijo. Mogoče ga kasneje čez več let čapnejo:) Mogoče pa se je res tak rodil hahaha.
ggargamell
15. 10. 2018 14.00
+1
jao glej doping maš legalni in ilegalni ... in pač večina folka nima € za top doping katerega na testih nebi odkrili ker je to zelo zelo zelo drago to si lahko privoščijo le najboljši fora je pa da še ni odkrit zato ga tudi v ozrocu urina ali krvi ne najdejo ker še nevejo da obstaja ..... zato recimo kdaj testirajo vzorce stare 10 let ... 90% športnikov pa si privošči doping ki je že odkrit ta je poceni in dostopen vsakomur samo imaš veliko možnosti da te dobijo ... kar pa še ne pomeni da je bolt na dopingu morda je bil morda ne to ve le on in kakšen dohtar
ggargamell
15. 10. 2018 14.03
-2
nekateri dopingi grejo pa ven iz krvi in urina v manj kot 24urah in te potem ne dobijo ker ga tako hitro spraviš ven iz telesa .... recimo tole kar nekateri delajo vbrizgavanje rdečih krvnih telesc pa mislim da sploh ne morejo odkriti če se ne motim
zaslovenijo
15. 10. 2018 14.57
+1
se motis, saj se krvni doping da zaznati preko starosti samih eritrocitov
brezcasni
15. 10. 2018 20.38
+0
če še ne veš Jamajčani so vsi potomci najboljših ,najbolj atletskih in najmočnejših sužnjev,torej imajo njihovi potomci kvalitetne gene v krvi in ne potrebujejo dopinga da bi bili fizično najboljši....