Drugi športi

Brady potrdil: Začenjam novo nogometno popotovanje pri Tampi

Tampa, 20. 03. 2020 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zvezdnik ameriškega nogometa, podajalec Tom Brady, je po odmevnem koncu sodelovanja z New England Patriotsi potrdil, da se bo pridružil Tampa Bay Buccaneersom. Šetkratni osvajalec Super Bowla je bil član bostonskih Domoljubov kar 20 let.

Brady (na fotografiji) se seli na Florido.
Brady (na fotografiji) se seli na Florido. FOTO: AP

Z 42 leti se Tom Brady, legendarni in zdaj že bivši podajalec ekipe New England Patriots, najverjetneje podaja na zadnje "popotovanje", potem ko je z navijači na Instagramu delil fotografijo podpisa pogodbe s Tampa Bay Buccaneersi. O prihodu v vrste kluba, čigar lastnik je družina Glazer, ki v evropskem nogometu obvladuje tudi usodo angleškega velikana Manchester Uniteda, se je sicer šušljalo že zadnjih nekaj dni, z izkušenim Bradyjem pa bodo Bucsi poskušali osvojiti šele svoj drugi Super Bowl v 45 letih obstoja.

"Navdušen, skromen in lačen ... Če je kaj, kar sem se naučil o nogometu, je to dejstvo, da nikomur ni mar za tisto, kar si storil lani ali leto pred tem ..." je ob fotografiji, ki je očitno nastala med podpisovanjem pogodbe, zapisal šestkratni prvak lige NFL.

"Skozi predanost v vsakem dnevu posebej si prislužiš zaupanje in spoštovanje tistih, ki te obkrožajo. Začenjam novo nogometno popotovanje in hvaležen sem Tampa Bay Buccaneersom, da so mi ponudili priložnost, da počnem tisto, kar ljubim početi. Veselim se, da bom spoznal nove soigralce in trenerje ter jim dokazal, da lahko verjamejo vame in mi zaupajo ... Vedno sem verjel, da je bolje nekaj dobro opraviti kot dobro govoriti, zato ne bom rekel nič več, samo lotil se bom dela!" je dodal Brady.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Tampi prepričani: Brady je 'G. O. A. T.'
Za mnoge najboljši podajalec vseh časov, v izjavi za javnost je medijska služba Tampe Bradyja označila z oznako G. O. A. T. (največji vseh časov, op. a.), bo za eno sezono po informacijah medijev prejel 27 milijonov evrov plače. Brady se je prvič v svoji karieri po dvajsetih z mejniki zaznamovanih sezonah znašel na športnem trgu kot prosti igralec ter je iskal in hitro izbral novega delodajalca. In velikana ameriškega nogometa so prepričali na Floridi ter z njim podpisali večletno pogodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S trikratnim najkoristnejšim igralcem ameriške poklicne lige NFL v svojih vrstah Tampa odkrito pogleduje tudi proti najpomembnejši lovoriki, zmagovalcev Super Bowla. Tampa je Bradyja v svoje vrste zvabila tudi s pomočjo generalnega menedžerja Jasona Lichta, ki je bil pred dvema desetletjema član oglednikov New England Patriotsov na naboru, na katerem so izbrali Bradyja.

Širjenje koronavirusa oklestilo tudi nabor lige NFL
Brady je v tej najdonosnejši in najbolj gledani ameriških poklicnih lig debitiral novembra 2000, na naboru pa je bil izbran šele v šestem krogu izbora kot 199. V karieri je bil med drugim 14-krat izbran na tekmo zvezd, trikrat pa je bil tudi najkoristnejši igralec lige. Če je bil New England v zadnjih dveh desetletjih reden član končnice, z Bradyjem je zaigral v skupaj devetih finalih, pa je drugače s Tampo, saj ta končnice ni videla že vse od leta 2007. Ob vesti, da Brady prihaja Florido, so v klubu zaznali izdatno povečanje zanimanja za sezonske vstopnice.

Nova sezona lige NFL se bo sicer začela 10. septembra. Finale bo gostila prav Tampa. Letošnji nabor lige NFL, ta je načrtovan od 23. do 25. aprila, bo potekal v znamenju epidemije oziroma pandemije koronavirusne bolezni, ki je ustavila šport na svetovni ravni. Tradicionalni nabor, na katerem predstavniki 32 ekip tekmujejo, kdo bo v svoja moštva privabil potencialno najboljše mlade igralce in z njimi nato sklenil trajne pogodbe ali jih zamenjali za druge igralce, bo potekal v močno okrnjeni obliki. V Las Vegasu so namreč zaradi epidemije začasno zaprli hotele in igralnice oziroma vse dejavnosti v tem mestu zabave potekajo v močno okrnjeni obliki.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kairos22
20. 03. 2020 15.18
+4