Drugi športi

Brajkovič napredoval na četrto mesto

Leon, 16. 04. 2010 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski kolesar Jani Brajkovič je na tretji etapi dirke po Kastilji in Leonu osvojil peto mesto in napredoval na četrto mesto v skupnem seštevku dirke.

Slovenski kolesar Janez Brajkovič (RadioShack) še naprej dobro nastopa na dirki po Kastilji in Leonu. V tretji etapi je moštveni kolega slovitega Američana Lancea Armstronga osvojil peto mesto, s čimer je napredoval na skupno četrto mesto. Na današnji 158,8 kilometra dolgi etapi od Leona do Ponferrade je zmagal Španec Igor Anton in prevzel vodstvo.

Jani Brajkovič
Jani Brajkovič FOTO: Damjan Žibert

Anton (Euskaltel-Euskadi) je z današnjo zmago prevzel majico vodilnega. V cilj je prikolesaril 13 sekund pred Kolumbijcem Mauricijem Solerjem (Caisse d'Epargne), tretji je bil z enakim časom Španec Alberto Contador (Astana), ki je zdaj tretji tudi skupno in velja za glavnega favorita za končno zmago. Drugi slovenski predstavnik na dirki Gorazd Štangelj (Astana) je bil danes 42., za zmagovalcem je zaostal nekaj več kot deset minut. Skupno Štangelj zaseda 39. mesto, za vodilnim pa zaostaja nekaj manj kot enajst minut.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.