Drugi športi

Branilka naslova v Melbournu Sabalenka melje naprej

Melbourne, 19. 01. 2024 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belorusinja Arina Sabalenka na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu še naprej kaže strah zbujajočo formo. Branilka naslova in druga igralka sveta je v tretjem krogu nadigrala tekmico. Proti Ukrajinki Lesji Curenko je zmagala dvakrat s po 6:0. V moškem delu sta napredovala Italijan Jannik Sinner in Grk Stefanos Cicipas.

Arina Sabalenka se je hitro uvrstila v osmino finala OP Avstralije, potem ko je po le 52 minutah izločila Lesjo Curenko in tekmici ni dovolila niti igre.

"Enostavno sem zelo zadovoljna z ravnjo, ki jo kažem v tem trenutku. Upam, da jo bom lahko obdržala ali morda celo nadgradila v nadaljevanju turnirja," je po zmagi v živo rdečo opravo odeta povedala Sabalenka, ki se bo zdaj pomerila z Američanko Amando Anisimovo.

"Lani je Iga (Swiatek, op. STA) tolikokrat tekmice nadigrala s 6:0 v nizih in letos je to eden od mojih ciljev. Rada bi se ji približala," je še dodala Sabalenka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi zmagovalka OP ZDA Coco Gauff je še vedno v vrhunski formi. Devetnajstletna Američanka je zlahka premagala rojakinjo Alycio Parks s 6:0 in 6:2. "Zelo sem zadovoljna z načinom, kako igram, kako sem prišla do tu," je dejala Gauffova.

Komaj 16-letna Rusinja Mira Andrejeva še vztraja s sanjskim nizom. Tokrat je za osmino finala premagala Francozinjo Diane Parry.

Coco Gauff
Coco Gauff FOTO: AP

Jannik Sinner vse bolj vstopa v vlogo favorita med moškimi. Italijan je brez težav premagal Argentinca Sebastiana Baeza s 6:0, 6:1, 6:3 in je edini v Melbournu brez izgubljenega niza. Proti koncu lanskega leta je Sinner že pokazal nekaj izjemnih iger na finalu ATP in v Davisovem pokalu, ko je Italijo popeljal do naslova.

"Na splošno igram zelo dobro in tukaj se odlično počutim," je dejal Sinner, ki se bo v osmini finala pomeril s 15. nosilcem, Rusom Karenom Hačanovom. "Zadovoljen sem s tem, kako se trenutno počutim."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Napredovala sta tudi sedmi nosilec Stefanos Cicipas ter 12. nosilec, Američan Taylor Fritz, ki se bosta v osmini finala pomerila med seboj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Curie
19. 01. 2024 09.37
+2
Napišite raje kako sramotno se Ukrajinka ni želela slikati. Čemu je to podobno? Šport ni politika!