Drugi športi

Brazilija odčitala lekcijo hrvaškim rokometašem za presenetljivo zmago

Köln, 20. 01. 2019 21.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaška moška rokometna reprezentanca je v drugi del svetovnega prvenstva na Danskem in v Nemčiji prenesla vse štiri možne točke, na svoji prvi tekmi skupine I v Kölnu pa je doživela hladno prho in izgubila proti Braziliji s 26:29 (13:17).

V brazilski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Haniel Langaro z devetimi goli, v hrvaški pa Domagoj Duvnjak s šestimi. Po uvodnih tekmah v skupini I vodita Francija in Nemčija s po petimi točkami, Hrvaška jih ima štiri, Španija in Brazilija po dve, Islandija pa je brez točk.

Madžarska, ki je v dodatnih kvalifikacijah izločila Slovenijo, je v danskem Herningu v okviru skupine II brez težav ugnala Tunizijo s 26:21 (16:14). Pri naših vzhodnih sosedih je blestel Zsolt Balogh z devetimi goli, pri Tunizijcih pa sta bila najbolj učinkovita Mosbah Sanai in Oussama Boughanmi, oba sta dosegla po pet zadetkov. V skupini II vodita Danska in Švedska s po šestimi točkami, Madžarska ima tri, Norveška dve, Egipt eno, Tunizija pa je brez točk.

Hrvaški organizator igre Domagoj Duvnjak tokrat ni uspel popeljati svojega moštva do zmage na svetovnem prvenstvu v nemškem Kölnu.
Hrvaški organizator igre Domagoj Duvnjak tokrat ni uspel popeljati svojega moštva do zmage na svetovnem prvenstvu v nemškem Kölnu. FOTO: AP

V polfinale, ki bo na sporedu ob koncu prihodnjega tedna v Hamburgu, se bosta prebili po dve najboljši izbrani vrsti iz Kölna in Herninga.

Svetovno prvenstvo za rokometaše, drugi del, izida:
- skupina I:
Brazilija - Hrvaška 29:26 (17:13)

- skupina II:
Madžarska - Tunizija 26:21 (16:14)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Camil
21. 01. 2019 10.41
+0
Temu se rece kompleks manjvrednosti ta obcutek kateri so vam Hrvati nabili
Camil
21. 01. 2019 10.15
+1
Evo zdaj turnir je ze skoro 10 dni nistw imeli enega clanka ko pa Hrvati zgubijo prvo tekmo dajmo narodu veselje ni ecola clanek cestitke kompleksasi
Nimasmisla
21. 01. 2019 07.39
+4
jaz sem že prej vedel do bojo ti prepotentni hrvati zgubili saj ko so premagali slabe Špance na veliko govorili o medalji toda najprej je treba skočiti pa potem reči hop danes pa jih bodo Nemci pokazali kdo je gospodar doma