Drugi športi

Bregar po remiju v Nemčiji: Ponosen sem na ekipo

Ljubljana, 11. 01. 2021 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so imele na prvi tekmi novega koledarskega leta na gostovanju v nemškem Ludwigsburgu veliko priložnost za drugo zmago v sezoni. A nazadnje so se v Ljubljano vrnile z remijem (22:22). Slovenska zasedba je na dosedanjih devetih tekmah enkrat zmagala, trikrat igrala neodločeno ter doživela pet porazov. Krimovke še vedno upajo na uvrstitev v drugi del tekmovanja.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanska ekipa je po nekaj manj kot dvomesečnem premoru znova stopila na veliko mednarodno sceno, v izjemno pomembni tekmi za šesto mesto v skupini A pa je v Ludwigsburgu v bližini Stuttgarta igrala neodločeno z nemškim Bietigheimom. Absolutna junakinja dvoboja je bila 27-letna srbska vratarka Jovana Risović, ki je zbrala 15 obramb, deset sekund pred koncem dvoboja pa z bravurozno obrambo preprečila zmago nemških rokometašic, ki so na lanski prvi oktobrski tekmi v Ljubljani klonile s 26:28. 

Absolutna junakinja dvoboja je bila 27-letna srbska vratarka Jovana Risović, ki je zbrala 15 obramb, deset sekund pred koncem dvoboja pa z bravurozno obrambo preprečila zmago nemških rokometašic, ki so na lanski prvi oktobrski tekmi v Ljubljani klonile s 26:28.

V dresu Krimovk so poleg srbske vratarke izstopale še Tija Gomilar Zickero s petimi ter Oceane Sercien Ugolin s štirimi goli. Liga prvakinj se za najboljšo slovensko žensko ekipo nadaljuje prihodnji konec tedna, ko v Ljubljano prihaja francoski Metz. "Pred tekmo smo se zavedali, da bo tekma zaradi koronavirusa neznanka. Težko je bilo predvidevati, kako se bomo postavili in tekmo odigrali. Začeli smo dobro, vzpostavili ravnotežje, nato pa popustili. Pričakoval sem, da bodo tudi tekmice padle v igri, mi pa rasli, kar se je tudi zgodilo. Po nepotrebnih napakah in zaostanku v prvem polčasu smo slednjega izničili, imeli napad za zmago. Če potegnem črto, je za današnji rezultat zaslužna predvsem Risovićeva in ji lahko le čestitam. Ponosen sem na rokometašice. Tekme ne moremo ocenjevati po zadnjem napadu. Skozi celotno tekmo so tekmice narekovale tempo, vodile. Naša točka je zaslužena in rezultat povsem pošten," je bil po novem remiju v Ligi prvakinj izčrpen trener Krima Mercatorja Uroš Bregar. "Vesele smo točke, čeprav smo si zelo želele zmagati, predvsem zato, ker smo med igro videle, da lahko. S svojo igro sem zadovoljna, a imam še nekaj rezerve. Za prihajajoče tekme si želim biti še bolj učinkovita," pa je po pomembni točki dejala prva strelka Ljubljančank Tija Gomilar Zickero.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
11. 01. 2021 15.27
-1
Opa to pa je dosežek za vsaj Laureusa
F-117
11. 01. 2021 09.16
-1
Bravo Bregi in dekleta!