Drugi športi

Bregar pred nadaljevanjem Lige prvakinj: Četrtfinale ni nuja, je pa velika želja

Ljubljana, 24. 01. 2020 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja v romunski Valcei začenjajo glavni del EHF Lige prvakinj. Krimovke čaka novih šest evropskih izzivov, ki jim lahko prinesejo četrtfinale tega elitnega evropskega tekmovanja – tja peljejo prva štiri mesta. Kot je poudaril trener Krima Uroš Bregar, bodo tudi v tem delu na vsaki tekmi šli na zmago, čeravno ne bodo praktično na nobenem obračunu v vlogi favorita.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert
Ljubljanske rokometašice trenutno zasedajo ravno četrtega in že prvi dvoboj prinaša pomemben spopad, saj je romunska zasedba trenutno na zadnjem mestu. Iz skupinskega dela namreč ni prenesla nobene točke, Krimovke imajo, enako kot švedski Sävehof dve.
Valcea je v minuli sezoni presenetila bogatejšo Bukarešto in ji speljala naslov romunskih državnih prvakinj. Za uvrstitev v glavni del najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja pa je bila dovolj zmaga na prvi tekmi proti nemškemu Bietigheimu (34:27). Prva strelka ekipe je danska levokrilna rokometašica Ann Grete Norgaard Osterballe, ki je v skupinskem delu dosegla 31 zadetkov.
V glavnem delu se bodo Tigrice pomerile še proti črnogorski Budućnosti in francoskemu Brestu. Valcea je v minuli sezoni presenetila bogatejšo Bukarešto in ji speljala naslov romunskih državnih prvakinj. Za uvrstitev v glavni del najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja pa je bila dovolj zmaga na prvi tekmi proti nemškemu Bietigheimu (34:27). Prva strelka ekipe je danska levokrilna rokometašica Ann Grete Norgaard Osterballe, ki je v skupinskem delu dosegla 31 zadetkov. "Po svetovnem prvenstvu smo imeli nekaj dni počitka, kasneje pa smo ponovno pričeli s treningi in se posvetili predvsem treningu moči. V vmesnem času smo odigrali prijateljski srečanji s Podravko, na prvi tekmi smo igrali na rezultat in jo tudi dobili, dan kasneje pa so priložnost dobile mlajše igralke in rezultat ni bil v prvem planu. Za nami je težak teden, začeli smo s pokalno tekmo proti Ajdovščini, v regionalni ligi smo se pomerili proti Jagodini in Budućnosti, nato pa v državnem prvenstvu še proti Žalcu in drugič proti Ajdovščini. Izgubili smo le tekmo proti Budućnosti, kjer smo zaradi številnih poškodb zaigrali nekoliko bolj previdno," je o obdobju po koncu skupinskega dela najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja za uradno spletno stran ljubljanskega kolektiva spregovoril ljubljanski strateg Uroš Bregar in misli povsem usmeril h gostovanju v Romuniji. 

Nina Zulić je kapetanka Krima Mercatorja
Nina Zulić je kapetanka Krima Mercatorja FOTO: Damjan Žibert

"Valcea je super sestavljena ekipa, a me žalosti, da so ponovno začeli povečini igrati s tujkami. Med najnevarnejšimi bi izpostavil zunanjo igralko Alicio Fernandez, ki ima veliko vlogo tudi v španski reprezentanci. Ob njej igrata še Mireya Gonzalez in Marta Lopez, vse so z malo smole na svetovnem prvenstvu osvojile srebro. Močni sta še Brazilka Da Silva in Ukrajinka Irina Glibko. Ta ekipa je res dobro sestavljena, zato nas v Romuniji čaka res težak boj," je še dodal strateg Galjevičank, ki ima kar nekaj težav z igralskim kadrom. Manca Jurič zlomila prst, Nataša Ljepoja ima rahlo počen nos, Tija Gomilar Zickero se še ni vrnila po poškodbi stopala, Alja Varagić bo nared čez 14 dni, rahle težave pa imata tudi Polona Barič in Marianna Rebičova, ki pa bosta vseeno igrali, tako kot tudi Ljepoja. Ne glede na to pa v taboru Ljubljančank vlada dobro in borbeno razpoloženje. "Na vseh tekmah bomo šli na zmago, poskušali bomo potegniti maksimum, prilagoditi igro, da bomo bližje tekmecem. Po drugi strani pa je na meni, da mlade razvijamo, da bodo nosilke v bližnji prihodnosti. Zagotovo pa bo vse skupaj velik zalogaj, ampak vlada nek optimizem, kljub poškodbam delujemo kar močno in želim si, da tako tudi ostane. So pa Valcea, Brest in Budućnost ekipe, ki imajo visoke cilje. Valcea je državni prvak Romunije, Brest je trenutno ekipa, ki igra najbolje v ligi prvakinj poleg Györa, in Budućnost, ki na glas naskakuje sam vrh. Saj veste, v tem delu so same vrhunske ekipe, veseli me, da smo tudi mi spet zraven," meni trener Krima Uroš Bregar, ki pozna približni recept za gostovanje v Romuniji. "Zagotovo bomo morali zmanjšati število izgubljenih žog v protinapadih in napadih na postavljeno obrambo. Tako da ne bomo hiteli. Ko pa bo priložnost za protinapad, ga bo treba izkoristiti. Druga stvar pa je ta, da moramo zaustaviti njihovi zunanji igralki Frago Fernandez in Katarino Liščević, ki se menjujeta in sta motor ekipe. Če bomo njiju zaustavili, bo vse lažje," še meni Krimov strateg.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.