Drugi športi

Bregar objokuje drugo točko: Po vodstvu 16:12 smo se prepočasi vračali v obrambo

Ljubljana, 23. 02. 2020 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi povratni tekmi glavnega dela Lige prvakinj na Kodeljevem gostile romunsko Valceo. Po težkem uvodnem porazu (16:31) so v razburljivi končnici dočakali izenačenje 28:28. Delitev točk obema ekipama podaljšuje upe na preboj v četrtfinale.

Alja Varagić
Alja Varagić FOTO: Damjan Žibert
Krimovke so dvoboj odprle opogumljene s predstavama na zadnjih dveh evropskih tekmah proti Brestu in Budućnosti, a tudi s spominom na visok poraz v Romuniji s 16:31. Tokrat je prevladovala pozitivnost z zadnjih obračunov, saj so bile slovenske prvakinje enakovredne in na trenutke celo boljše tekmice od Romunk. Na koncu pa so tudi povsem zasluženo prišle do prve točke v tem delu tekmovanja, ki jih ohranja v boju za četrtfinale. Tekmec ima dva kroga pred koncem na želenem četrtem mestu v skupini 2 dve točki prednosti pred Krimom. "Vedeli smo, da ima Valcea nekaj težav, a mi jih imamo že celo sezono. Rezultat je na koncu zadovoljiv za obe ekipi, imeli smo sicer možnosti za obe točki, a hitra izključitev Nine Žabjek je končnico obrnila nekoliko drugače. Po vodstvu 16:12 smo se prepočasi vračali v obrambo, kar so Romunke, z odličnimi igralkami, takoj izkoristile," je za uradno spletno stran kluba povedal prvi trener.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

Za predstavo lahko čestitam tako ekipi Valcee, kot tudi mojim soigralkam. Vesela sem, da se po zaostanku s tremi zadetki nismo predale. Odlično smo se pobrale in povedle, a nekaj naših napak je pripeljalo do izenačenja. Upam, da bomo na zadnji domači tekmi, proti Budućnosti, pokazale še več in dosegle zmago,” je dodala najbolj izkušena članica Krima Mercatorja Tamara Mavsar

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.