Drugi športi

Bregar: Na Francozinje smo imeli absolutno premalo časa za pripravo

Ljubljana, 01. 03. 2020 11.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so na predzadnji tekmi glavnega dela evropske Lige prvakinj gostovale pri vrhunski zasedbi francoskega podprvaka, Bresta. Francoske rokometašice, ene izmed glavnih favoritinj tudi za končno evropsko lovoriko so slavile z enajstimi goli naskoka. Ljubljančanke se bodo od aktualne evropske sezone poslovile prihodnji konec tedna s spopadom proti Budućnosti.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert
Pred tekmo na skrajnem zahodu stare celine je svoje nove soigralke pozdravila Oceane Sercien Ugolin. Pot proti francoskemu Brestu je bila za Krimovke sicer zelo naporna, zaradi izbruha koronavirusa je predviden let iz Benetk padel v vodo. Namesto na letalo so Ljubljančanke že v sredo sedle na avtobus in opravile skoraj 1900 kilometrov dolgo pot. Ljubljanske rokometašice so kljub vsem peripetijam zaigrale odločno in prvih deset minut in na začetku nadaljevanja popolnoma konkurirale izkušenejši domači zasedb, potem pa so vajeti povsem prevzele francoske podprvakinje, ki so le še večale razliko. Utrujenost ljubljanske zasedbe, ki je zaradi nepričakovano dolge poti opravila le dva dni treninga, se je še bolj poznala v drugem polčasu. Prednost Bresta je vztrajno naraščala in se na koncu dvoboja ustavila pri rezultatu 37:26. "Zaradi dolgega potovanja smo imeli le en pravi trening, kar je premalo za pripravo na močne nasprotnike, kot je Brest. Domača zasedba je dokazala kako dobra ekipa so, a kljub temu verjamem, da bi brez napak v napadu lahko bili bolj enakopravni. Želeli smo se boriti, a danes preprosto nismo imeli dovolj moči. Proti Valcei smo pokazali, kaj lahko dosežemo, če imamo čas za pripravo. Brez tega pa v tem trenutku trenutno žal nimamo dovolj kvalitete, da bi se lahko borili popolnoma enakovredno," je bil za klubsko spletno stran po zadnjem evropskem gostovanju v sezoni izčrpen trener Uroš Bregar

Ana Gros je v dresu Bresta svoji nekdanji ekipi zabila sedem golov.
Ana Gros je v dresu Bresta svoji nekdanji ekipi zabila sedem golov. FOTO: Damjan Žibert

V četrtfinale se je z domačo zmago (28:20) proti Sävehofu zadnja uvrstila tudi romunska Valcea. Krimovke bodo tako na zadnji domači tekmi lahko zaigrale popolnoma sproščeno. Od evropske sezone, ki jo je mlada ljubljanska zasedba kronala s četrto zaporedno uvrstitvijo med dvanajst najboljših ekip stare celine, se bodo na Kodeljevem poslovili prihodnji konec tedna. "V obrambi bi proti Brestu lahko igrale precej bolje, manjkalo nam je agresivnosti. Če bi želele bolje konkurirati gostiteljicam, bi morale popraviti tudi igro v napadu, kjer smo izgubile preveč žog. Od evropske sezone se želimo poloviti z dobro igro proti favorizirani Budućnosti," pa je po francoski odisejadi povedala Nizozemka v taboru Krimovk Harma van Kreij.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Desni JUNAK
01. 03. 2020 15.43
-1
Dej Bregar spokej že 1x ... uniču si RK Krim, ... naj pride en tuj europski strokovnjak (danska, šwedska, francija, španija, nemčija) .... ekipa se naj okrepi s 3-4 dobrimi tujkami (danke-madžarke - francozinje - nizozemke) .... obdrži dobro jedro sedanjih igralk, ... to uigravat 1-2 leti in naskok na EU vrh .... tako je delal stari KRIM !!!
Definbahija
01. 03. 2020 14.18
+1
S5 joče ta strokovnjak kova Tribunović