Drugi športi

Bregar o debaklu v Romuniji: Običajno je, da smo na prvih tekmah nekoliko v krču

Ljubljana, 27. 01. 2020 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Serijske slovenske rokometne prvakinje z Galjevice so visoko izgubile uvodni dvoboj glavnega dela Lige prvakinj. Na gostovanju je bila premočna romunska Valcea, ki je z rezultatom 31:16 osvojila prvi par točk in se na lestvici izenačila s Krimom in švedskim Sävehofom. Krimovke, ki imajo najmlajšo zasedbo v Evropi, potihem upajo na preboj v četrtfinale, kar bi bil za ekipo trenerja Uroša Bregarja zavidljiv uspeh.

Uroš Bregar je "videl" visok poraz na začetku drugega dela Lige prvakinj.
Uroš Bregar je "videl" visok poraz na začetku drugega dela Lige prvakinj. FOTO: Damjan Žibert
Krimovke se bodo prihodnjo nedeljo prvič predstavile domačemu občinstvu. V drugem kolu glavnega dela najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja v Ljubljano prihaja francoski Brest. Generalka za prvi domači test novega koledarskega leta se je za mlade Galjevičanke končala klavrno, z nepričakovano visokim porazom v Romuniji proti Valcei. Zmaga aktualnih prvakinj Romunije s petnajstimi goli razlike je razočarala galjeviški tabor. "Običajno je, da smo na prvih tekmah nekoliko v krču in igramo slabše, a razlika na koncu je kljub temu previsoka," po visokem porazu v uvodu v drugi del Lige prvakinj pravi strateg Krima Mercatorja Uroš Bregar. "Začeli smo zelo dobro, nato pa naredili preveč napak in Valcea je to izkoristila," se spominja trener slovenskih prvakinj, ki mladi ekipi ni naložil bremena rezultata.

Slovenska reprezentantka Ana Gros konec tedna z Brestom prihaja na Kodeljevo.
Slovenska reprezentantka Ana Gros konec tedna z Brestom prihaja na Kodeljevo. FOTO: AP

Preboj v četrtfinale je velika želja, nikakor pa ne imperativ ... "Valcea je vendarle še vedno prvak Romunije, imajo tri igralke, ki so na svetovnem prvenstvu osvojile srebro. Imajo zelo močno ekipo z več rotacije, ki skupaj igra že nekaj sezon, zato se dobro poznajo. Tokrat jim lahko samo čestitam za odlično pripravo in tekmo," je zaprl romunsko poglavje Bregar, ki bo s svojimi varovankami prvo točko v nadaljevanju Lige prvakinj lovil prihajajoči konec tedna, ko na Kodeljevo prihaja francoski prvak Brest. Francozinje so v uvodnem krogu na gostovanju presenetile favorizirani madžarski Győr. Gostje, za katere igra slovenska reprezentantka Ana Gros, so vodile skoraj celo tekmo, nekajkrat tudi s šestimi goli razlike, na koncu pa so Madžarke le prišle do točke. Je pa na dlani, da bodo imele Krimovke konec tedna veliko dela, če želijo priti do pozitivnega rezultata. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
27. 01. 2020 13.09
+2
Izgubit z 31:16 je krč? To je amaterizem in neznanje.