Drugi športi

Bregar po zgodovinski točki v Rostovu: Ponosen na vse v klubu

Rostov, 20. 09. 2020 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kakšna tekma Krima Mercatorja na vselej zahtevnem gostovanju v Rusiji. Ljubljančanke so še nekaj sekund pred koncem zaostajale za gol, žoga pa je bila v posesti gostiteljic. Nato pa čudežen razplet v zadnjih sekundah. Krimovkam se je uspelo dokopati do žoge, nato pa je Maja Svetik z neverjetnim metom prek 30 metrov zadela za izenačenje in serijskim slovenskim prvakinjam priborila pomembno točko. Prvo v tej evropski sezoni. Vsekakor odlična spodbuda pred nadaljevanjem sezone v Ligi prvakinj.

Uroš Bregar in Samara Da Silva Vieira (levo)
Uroš Bregar in Samara Da Silva Vieira (levo) FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančanke so se po dramatični tekmi v Rostovu in osvojeni veliki točki (23:23) z avtobusom napotile proti domovini in pred njimi je še kako naporna pot. 

Pri Krimu je bila najbolj učinkovita Samara Da Silva Vieira z devetimi goli, Nizozemka Harma van Kreij pa je prispevala pet zadetkov.

Bo pa precej lažja po dragoceni točki, osvojeni proti favoritinjam iz Rostova. Krimovke na poti domov čaka še postanek v Frankfurtu, kjer bodo opravile obvezno testiranje. Po prihodu v slovensko prestolnico jih v ponedeljek znova čaka domača tekma državnega prvenstva proti Zagorju, nato pa bodo teden posvetile pripravi na tretjega evropskega nasprotnika. Pred reprezentančnim premorom se bodo ljubljanske rokometašice pomerile proti danskemu Esbjergu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretja evropska tekma v elitni Ligi prvakinj je na sporedu v soboto v Stožicah. "Vedeli smo, da bo tekma proti Rostovu res težka. Pripravljali smo se na igro Anne Vyakhireve in mislim, da smo opravili kar dobro delo. Po tekmi proti Vipersu smo se dodatno mentalno pripravili na morebitno izenačenje v zadnjih desetih minutah. V zaključku smo imeli nekaj sreče, za točke, kot je današnja proti Rostovu, moraš v športu včasih imeti tudi nekaj sreče. Ponosen sem na dekleta, ki so dala iz sebe prav vse," je za uradno spletno stran kluba po veliki ruski točki dejal trener Uroš Bregar. "Zelo sem ponosna na svojo ekipo, pred sezono nismo imele veliko prijateljskih tekem in nismo vedele, kako močne smo na igrišču. Danes smo vedele, da se moramo osredotočiti na najboljše posameznice, ne le na Anno Vyakhirevo. Verjele smo v naš uspeh in tu je rezultat odličnega dela," pa je dodala prva strelka Krima Mercatorja proti Rostovu Brazilka Samara da Silva Vieira.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
20. 09. 2020 13.08
-1
Pa moreš imeti res ambicije če si zadovoljen szi 1točko.
graf
20. 09. 2020 12.26
+2
ouč !!!!! Takole dobljen gol v zadnjih sekundah pa zelo boli ...