Drugi športi

Bregar po porazu v Franciji: Edina pozitivna stvar je, da smo se borili do konca

Ljubljana, 11. 10. 2020 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja po težkem obdobju zaradi predpisane karantene na drugem gostovanju v Ligi prvakinj niso osvojile točk. Tekmice iz Francije so bile doma v 4. krogu elitnega evropskega tekmovanja boljše s 33:27. Za Ljubljančanke sta šest golov dosegli Hrvatica Matea Pletikosić in Francozinja Oceane Sercien Ugolin. Krimovke po treh tekmah ostajajo pri osvojeni eni točki.

Uroš Bregar in Matea Pletikosić
Uroš Bregar in Matea Pletikosić FOTO: Damjan Žibert

Tekmo so z golom Ane Kojić odprle gostje, a so tekmice ves čas narekovale ritem igre. Izbranke trenerja Uroša Bregarja niso našle rešitve za razpoloženo Tjašo Stanko, po nekaj črnih minutah, ki so jih domače rokometašice izkoristile za povečanje prednosti, se jim do polčasa niso zmogle približati. Gol Valentine Klemenčič, 11. po vrsti za slovenske prvakinje, je bil premalo za boljši izkupiček pred nadaljevanjem. "Začeli smo s slabo izvedenim strelom s sedmih metrov. Rešitev, do katerih smo prišli med dvobojem, nazadnje nismo realizirali. V obrambi tokrat nismo imeli razpoložene vratarke Jovane Risović, ki je bila na uvodnih tekmah ena naših ključnih posameznic. Težavo smo imeli z njihovo zunanjo linijo, ki je nismo mogli zaustaviti. Edina pozitivna stvar, ki bi jo izpostavil, je dejstvo, da smo se borili do konca," je po porazu v Franciji za uradno spletno stran  kuba dejal trener Bregar. V drugem polčasu so tigrice popravile odstotek metov, v uvodnih minutah nadaljevanja se je razigrala Matea Pletikosić

Tjaša Stanko je nekoč igrala za Krim. Nekdanji ekipi je zabila osem golov.
Tjaša Stanko je nekoč igrala za Krim. Nekdanji ekipi je zabila osem golov. FOTO: Aljoša Kravanja

Žal so bile razpoložene tudi tekmice, ki so si priigrale tudi najvišje vodstvo na tekmi (31:21), a so polčas vseeno dobile Slovenke (16:14). To ni bilo dovolj, da bi se veselile prve zmage na evropskih preizkušnjah. Tekma se je končala z izidom 33:27. Krimovke bodo premierno zmago v sezoni 2020/21 lovile v soboto, ko v goste prihaja zadnjeuvrščena ekipa skupine A, nemški Bietigheim. "Začele smo slabo. Tekma je bila težka, saj v obrambi nismo bile tako suverene, kot znamo biti. Prejele smo tudi nekaj lahkih golov in to se je preneslo v napad. Dala sem vse od sebe, a se je poznalo, da nam manjka deset dni, ki smo jih preživele v karanteni. Na naslednji domači tekmi bomo morale biti bolj borbene v obrambi in to prenesti tudi v napad. Bolj natančne moramo biti tudi pri metih iz igre,"  je po gostovanju v Metzu dejala Matea Pletikosić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.