Drugi športi

Bregar: Če na zadnjih dveh tekmah ne zmagamo, nismo naredili nič

Ljubljana, 08. 11. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so na dveh tekmah proti aktualnim evropskim rokometnim klubskim prvakinjam z Madžarske pustile odličen vtis. Kljub (pričakovanima) porazoma so potrdile dvig forme, kar je pred odločilnima dvobojema v skupini proti češkim in švedskim prvakinjam, ko bodo Ljubljančanke lovile vsaj eno zmago za napredovanje med Top 12, odlična novica. Čehinje so bile v prvem medsebojnem dvoboju boljše, toda v Krimovem taboru računajo na sladko maščevanje ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Uroš Bregar je z ekipo že stkal taktiko za gostovanje na Češkem.
Uroš Bregar je z ekipo že stkal taktiko za gostovanje na Češkem. FOTO: Damjan Žibert
Tekma proti aktualnemu evropskemu prvaku Györu je Galjevičankam prinesla veliko samozavesti. Bistveno izkušenejša madžarska zasedba je bila v prvem polčasu večkrat v podrejenem položaju, takšno predstavo pa si želijo ljubljanske rokometašice ponoviti tudi na zadnjih dveh tekmah, ki bosta določili, kdo se bo uvrstil med 12 najboljših ekip. Györi si je že zagotovil nadaljevanje evropske poti, poleg slovenskih rokometašic pa si preboja želita še švedski Sävehof in češki Banik Most.
Györi si je že zagotovil nadaljevanje evropske poti, poleg slovenskih rokometašic pa si preboja želita še švedski Sävehof, češki Banik Most. Obe ekipi imata pred ljubljanskimi rokometašicami točko prednosti, a obe še čaka povratna tekma proti Madžarkam. Tigrice na drugi strani o evropski prihodnosti odločajo popolnoma same, vrata napredovanja na široko odpre že ena zmaga.
Obe ekipi imata pred ljubljanskimi rokometašicami točko prednosti, a obe še čaka povratna tekma proti Madžarkam. Tigrice na drugi strani o evropski prihodnosti odločajo popolnoma same, vrata napredovanja na široko odpre že ena zmaga. "Proti Györu smo odigrali zelo dobro tekmo, a če na zadnjih dveh tekmah ne bomo zmagali, nismo naredili nič. Svojo kožo želimo rešiti že proti Baniku, če ne, nas čaka težko delo na zadnji tekmi. Želimo si ponoviti dobro igro iz Györa in še dodati nekaj podrobnosti. Proti Baniku bo najbolj pomembno naše vračanje v obrambo, težko se bomo menjali iz napada v obrambo, zato se pripravljamo, da bo morala enaka šesterica igrati v napadu in obrambi. Glavno orožje Banika sta hiter protinapad in izvajanje hitrega centra. Če se bomo hitro vračali v obrambo, lahko naredimo rezultat in se nam ne bo ponovila zgodba iz Ljubljane, kjer je Banik 16 zadetkov dosegel prav iz hitrih protinapadov. Nekaj zdravstvenih težav imata Alja Varagić in Yuliia Snopova, uspešno pa se je vrnila Nataša Ljepoja, zato si želim, da bomo pred zaključkom skupinskega dela vsi zdravi in pokazali svojo maksimalno moč," je za uradno klubsko spletno stran povedal trener Krima Mercatorja Uroš Bregar

Nina Zulić na zadnji tekmi zaradi poškodbe ni igrala, na češkem bo že v kadru Krima Mercatorja.
Nina Zulić na zadnji tekmi zaradi poškodbe ni igrala, na češkem bo že v kadru Krima Mercatorja. FOTO: Damjan Žibert

"Na prvi tekmi smo zgrešili enajst 'stoodstotnih' priložnosti le v drugem polčasu. Tako da bo največja ovira njihova vratarka Dominika Müllnerova, ki zbira veliko obramb. Zato moramo biti natančni in je ne 'razbraniti'," še pravi Bregar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.